Lakossági fórumon vehettek részt a sarkadiak

fórum, Sarkad Fotó: Körös Hírcentrum

Lakossági fórumon tájékoztatta az érdeklődőket a városban elért eredményekről, fejlesztésekről dr. Mokán István, Sarkad Város polgármestere, valamint dr. Kovács József a térség országgyűlési képviselője.

hirdetés

Békés megye nyolcadik legnagyobb településén az elmúlt öt évben rengeteg olyan beruházásra, fejlesztésre került sor, melyekkel egy békés közéletet, egy fejlődő várost és egy sikeres közösséget sikerült kovácsolnunk – kezdte dr. Mokán István.

hirdetés

A városon belüli civilekkel, egyházakkal, vállalkozókkal jó kapcsolatot ápol az Önkormányzat. A város hitelmentes, kiegyensúlyozott a költségvetése, és mindezekben a Magyar Kormány támogatása is fontos szerepet játszik. Az elmúlt időszakban a fejlesztések hat-nyolcszorosa valósult meg a korábbi évekhez képest. Több mint tízmilliárd forint azoknak a beruházásoknak az összege, amelyek ebben az önkormányzati ciklusban jöttek létre. Olyan álmok valósulnak meg a fejlesztések által, mint a tanuszoda vagy a körforgalom építése. Vagy az oktatási és nevelési intézmények felújítása, energetikai korszerűsítése.

„Mindenki jól érzi magát ebben a közösségben. Ez egy nagy család, ahol mindenki számít, mindenki fontos, az eredményeink és a sikereink is közösek” – emelte ki Sarkad polgármestere. A körülbelül 50 projekt közül, a tanuszoda építése vagy bölcsőde átadása váltotta ki a legtöbb pozitív visszhangot. Hiszen a korábbiak során a legtöbb kisgyermekes édesanya azért nem tudott munkába állni, mert a helyi bölcsődében alacsony volt a férőhelyek száma, így a gyerekekre otthon kellett vigyázni.

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár és dr. Kovács József, országgyűlési képviselő / Fotó: Körös Hírcentrum

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára elismerését fejezte ki Sarkad Város vezetőinek az elért eredményekért. Az államtitkár elmondta, hogy olyan beruházások történtek Sarkadon, melyek hiánypótlást hivatottak teljesíteni, hiszen a megelőző években, évtizedekben ezekre nem kerülhetett sor.

A 10 milliárd forint összegű beruházások több mint fele – mintegy hatmilliárd forint – a Területfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg. A cél továbbra is az, hogy a fejlődés üteme az elkövetkezendő években is fennmaradjon ­­­– hangsúlyozta az államtitkár.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, a Pénzügyminisztérium szerepe nagyon fontos, hiszen az uniós források mellett hazai, kormányzati forrásokat is bevonnak a megvalósítás folyamatába, melyet a Pénzügyminisztérium kontrollál.

A képviselő, a térség fejlesztéseivel kapcsolatban elmondta, több helyen is felújították a piacot. Méhkeréken, a napokban került sor az alapkőletételre –, és nagy hangsúlyt fektetnek a rossz állapotban lévő utak felújítására, melyek jelenleg is folyamatban vannak, mind a városon belül, mind a külterületeken.

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés