Hivatalosan is átadták a sarkadi bölcsődét

bölcsőde, Sarkad Fotó: Körös Hírcentrum

Egy új, 60 férőhelyes, 5 csoportszobás bölcsőde épült Sarkadon, amely a mai napon hivatalosan is átadásra került.

A projekt 299.627.300 Ft támogatást, majd a költségnövekmények finanszírozására további 60.017.903 Ft támogatást nyert az Európai Uniótól és Magyarország Kormányától. A bölcsőde magas színvonalon látja el a családban nevelkedő 20 hetestől 3 éves korú gyermekek szakszerű nevelését, reagál a szülői igényekre és segíti a szülők munkába állását. A fentieken túl az intézmény dolgozói is korszerű, fejlett körülmények között gyakorolhatják hivatásukat.

hirdetés

Jelen fejlesztés további 5 fő részére biztosít munkahelyet Sarkadon. A beruházás során udvari eszközök beszerzése is megvalósult és kialakításra került 10 parkolóhely a Bölcsőde előtt, az Iskola utcában.

Fotó: Körös Hírcentrum

Dr. Mokán István, Sarkad város polgármestere elmondta: a városban egy értékes közösség munkálkodik. Ez az értékes közösség szorgalmas és gyarapítja a város vagyonát, azon túl, hogy nagyon szép köztereket, intézményeket működtet. 10 ezer lelkes családban gondolkodnak, amiben mindenkinek, de talán a legfontosabb szerepe az ifjúságnak van. „Ők jelentik a jövőnket. Sarkadon az elmúlt öt évben egy 10 milliárd forintos fejlesztési projektcsomagot tudtunk a közösség asztalára rakni. Ez a fejlesztési csomag, nyolc-tízszer akkora, mint korábban bármelyik másik ciklusban. Hogy ez a rengeteg forrás idekerülhetett, abban nagy szerepe van országgyűlési képviselő úrnak is, kellett hozzá a jó képviselőtestület, kiváló dolgozók, intézményvezetők és civilszervezeti együttműködés” – fogalmazott a polgármester.

Hozzátette: az elmúlt öt évben az óvodákat és az iskolákat is fejlesztették. Kitért arra is, hogy a régi, leromlott állapotú bölcsődeépületet el fogják bontani. Így megnyílik a tér a Kossuth utcai általános iskola mellett, és a jövőben tornacsarnok kerül megépítésre.

Dr. Kovács József, országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta: a bölcsőde építése nagyon fontos minden településen. Főleg az édesanyák munkába állását teszi könnyebbé, ha a gyerekeket megfelelő környezetben tudják elhelyezni. Egy nagyon fontos és hasznos beruházásnak nevezte a sarkadi bölcsőde megépítését.

Kövessen minket Facebookon!