Új játékosokkal kezdte a szezont az Előre NKSE

Paláncz György, előre nkse Fotó: Körös Hírcentrum

A Békéscsabai Előre NKSE számára már elindult a 2019/2020-as szezon. A szezonkezdésről a klub elnökével, Paláncz Györggyel beszélgettünk a Körös Hírcentrum stúdiójában.

hirdetés

A felkészülési időszak tulajdonképpen már júliusban elindult a sportegyesületnél, hogy a régi és új játékosok kellőképpen összeszokhassanak. A szezon beosztása úgy alakul, hogy május elejétől, közepétől július közepéig pihenhetnek a lányok, ezután indul újra a munka. A szezonkezdet nem volt egyszerű, játékoshiánnyal küzdöttek. Most viszont egy lelkes gárda öregbíti meccsről meccsre a klub hírnevét.

hirdetés

Vannak új és régi, saját nevelésű játékosok is a keretben. Ezt Paláncz György fontosnak tartotta kiemelni. Igyekeznek kiépíteni egy olyan utánpótlásbázist, egy rendszert, amely a jövőben biztosítani fogja a megfelelő felnőtt játékoslétszámot. Korábban az Előre NKSE híres volt a fiatal játékosairól, viszont az igazán értékeseket nem tudta helyben tartani. Ezen mindenképpen szeretnének tehát majd változtatni.

Az elnök büszke a klub új igazolásaira. Kopecz Barbara személyében válogatott átlövőt tudtak igazolni. Jelena Agbaba beálló posztra érkezett. Mézes Laura egy korábbi békéscsabai játékos, aki idén visszatért a lila-fehérekhez. Ez is egy terv, hogy az elszármazott játékosokat is idővel vissza tudják csábítani. A negyedik érkező hölgy Barján Bianka volt, aki szintén visszatérő, remélhetőleg sokat tesz majd az eredményes szereplésért. Horváth Roland vezetőedzőként irányítja ismét a csabaiakat. Felkészült szakember, aki olyan pluszt tud nyújtani a csapatnak, ami a kritikus helyzeteken segíti át őket.

A finanszírozás kérdése minden klubnál kardinális kérdés. Nagyrészt ezen múlik, hogyan állhat össze a játékoskeret is. Ezzel kapcsolatban elárulta Paláncz György, hogy ha találnak megfelelő játékost, még szeretnének igazolni. Ma a kézilabdaklubok önkormányzati támogatásból, központi forrásokból és szponzorációkból működnek. Békéscsabán is nagyon sok vállalkozás segíti a csapatot.

A szurkolók is sokat tesznek a csapat sikeréért. A békéscsabai küzdőtér egy katlanhoz hasonlít, amit ha megtöltenek a nézők, azzal rengeteg energiát adnak a lányoknak. Éppen ezért igyekeznek olyan színvonalon játszani, hogy az bevonzza a nézőket a lelátókra.

A Paláncz Györggyel készült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés