19 megyei érem a Czeh Open nemzetközi kick-box versenyen

kick-box

Csehország fővárosában, Prágában rendezték meg a hagyományos Czeh Open nemzetközi kick-box versenyt, amelyen 12 ország 70 klubjának 336 versenyzője vett részt, 635 nevezést leadva.

hirdetés

A verseny jó alkalmat ad egyrészt az utánpótlás versenyeztetésére, másrészt a jövő évi, esetleges leendő súlycsoportok feltérképezésére. A Békés Megyei Harcművész Szövetség Klubjai közül a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület All-Style Karate és Kick-box Szakosztálya indult el a versenyen. A  Debreczeni Dezső VI.DAN mester csapat eredményesen térhetett haza, 10 arany 3 ezüst és 6 bronzérmet szereztek. Zömében point-fighting szabályrendszerben, de light-contactban is sikerült érmet szerezni. A csapat a klubok versenyében a helyen az 5. helyen végzett.

hirdetés

A résztvevők így számoltak be a versenyről: „A rendezők, mint évek óta mindig, most is kitettek magukért. Ez a verseny a jó helyválasztással, pontos, precíz szervezéssel és a gyönyörű díjakkal, minden évben kihagyhatatlan versenyként kerül be a versenynaptárba. Talán a szervezést az időpontválasztás teszi nehézkessé. Ez a verseny minden évben a sok felkészülést igénylő világ- vagy Európa-bajnokság után van néhány héttel. Ekkor sokan úgy döntenek, hogy egy kis pihenő jár nekik is.

De velük szemben, vannak, akik nem akarják szekrényben látni a felszerelésüket! Ők húztak most újra kesztyűt az augusztusban Győrben megrendezett Európa-bajnokság után és álltak tatamira, több szabályrendszerben. A jó szervezésre sajnos az idén is egy kis árnyékot vetett a bíráskodás minősége. A jól ismert nemzetközi bírók mellett jó néhány kevesebb rutinnal rendelkező bíró is feladatott kapott. Az ő, a gyakorlott edzők számára is nehezen értelmezhető döntései nem csak az edzők, de olykor a hozzáértő szurkolók nemtetszését is kiváltotta. A nagy létszámú erős mezőnyben jó néhány magyar klub képviselte magát és hazánkat az egész országból.

A  Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó csapatok közül megyénket a József Attila Lakótelepi SE  Debreczeni Dezső ( VI. Dan ) mester által vezetett Debreczeni Team 13 versenyzője, és a Dohányos Team 1 versenyzője képviselte.

A verseny első napján már látszott, hogy jó néhány igazán kiélezett mérkőzésre is sor fog kerülni. Ezt a szombati versenynap igazolta. A versenyzők a jó felkészülésnek köszönhetőn magas szinten teljesítettek, még a nehezebb pillanatokban sem választották a könnyebb utat, aminek a fárasztó nap végén meg is lett az eredménye. A 14 versenyző Point-Fighting és Light-Contact szabályrendszerben, több súlycsoportban összesen 10 aranyérmet, 3 ezüstérmet és 6 bronzérmet szerzett. Kimagaslóan teljesített Kozmann Mónika és Pántya Réka. Nekik sikerült a duplázás is, így ők két-két az első helyezetnek járó díszes trófeával érkeztek haza. A csapat legsikeresebb versenyzőjének most Malatyinszki Bendegúz bizonyult, aki két szabályrendszerben, több súlycsoportban összesen három első helyezéssel a Czech Open egyik legsikeresebb versenyzője lett.”

hirdetés