Völgyi Sándor: végre a belvíz kérdése is megoldódni látszik

Völgyi Sándor Fotó: Körös Hírcentrum

2010 óta számottevően fejlődött Kétsoprony. A részletekről Völgyi Sándorral, a település polgármesterével beszélgettünk a Körös Hírcentrum stúdiójában.

A rendszerváltás óta nem volt olyan léptékű fejlődés Kétsopronyban, mint 2010 és 2019 között – véli Völgyi Sándor. Olyan pályázatokat nyertek meg, amelyekről korábban álmodni sem mertek. Az egyik legfontosabb lehetőség a belvízvédelem fejlesztése volt. Jelenleg olyan 80-85 százalékban a település belvízvédelme kiépített. Nagyon sok energetikai beruházást is végre tudtak hajtani. Bővíteni tudták a piacteret, járdákat építettek és újítottak fel. A külterületek tekintetében sajnos kevés előrelépés történt, viszont a településvezető büszke arra, hogy a közvilágítást bővíteni tudták, méghozzá saját erőből. Ha a szennyvíztisztítás, -elvezetés is megoldódik, akkor a településvezető szerint az infrastruktúra rendben lesz a községben.

hirdetés

Az M44-es építésétől is sokat várnak a kétsopronyiak. Van olyan ipari területe a településnek, amely még befektetőre vár. Ha sikerülne egy vállalkozást idecsábítani, az a foglalkoztatottságon és az adóbevételeken is javíthatna. A Tiszakürt-Kondoros-szakaszt felavató túrán a lakosság is képviseltette magát. Részben ezért is emelte ki Völgyi Sándor, hogy a vezetés számára nagyon fontos a mozgás népszerűsítése. Sajnos egyre kevesebb a gyermek, ennek ellenére a sport területén ugyanúgy igyekeznek fejleszteni. Jelenleg egy felnőttek számára ideális fitneszpark pályázati elbírálására várnak. Helyben és más városokban is sokat sportolnak a kétsopronyiak, ezért szeretnének nekik ilyen lehetőségekkel kedvezni.

De nemcsak a sport, hanem a nyelvek szeretetét is igyekeznek átadni. Egy régi kapcsolat révén egy amerikai középiskolai tanár minden második évben a tanítványaival visszatér Kétsopronyba, és egyhetes angol nyelvi tábort szervez. A kulturális életről szólva még hozzátette Völgyi Sándor, hogy ebből a szempontból elégedett a településsel. Van könyvtár az olvasni vágyóknak, a kulturális központban pedig olyan programokat, kiállításokat szerveznek, amelyek bevonzzák a lakosságot.

A környező településekkel és a testvérvárosokkal is nagyon jó a kapcsolat. Gerendás önkormányzatával társtelepülési viszonyban működnek együtt. A legszorosabb kapcsolatokat a civil szervezetek ápolják a határon túli közösségekkel.

A Völgyi Sándorral készült interjút itt meghallgathatják:


Kapcsolódó tartalom: