Pekingbe látogatnak a BSZC diákjai

tanulmányi út, Peking, BSZC Fotó: Körös Hírcentrum

A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) több tanulója utazik október 11-én Pekingbe, ahol egy helyi iskolával veszik fel a kapcsolatot. A tanulmányi út során a felek kölcsönösen megismerhetik egymás, a szakképzésben folytatott erőfeszítéseit.

hirdetés

Az öt kiutazó diákot három szakoktató is elkíséri a mintegy 10 napos tanulmányi útra. A tervek szerint a fogadó kínai iskola és a szakképzési centrum között együttműködési megállapodás megkötésére is sor kerül az év végén.

hirdetés

Mucsi Balázs úgy fogalmazott: mérföldkőhöz érkeztek a Békéscsabai Szakképzési Centrum. A BSZC rendkívül aktív, ezt az is jelzi, hogy Európa határait átlépve valósul meg ez az út. Folyamatosan keresik annak a lehetőségét, hogy a diákok és a szakoktatók olyan szakmai és tanulmányi úton vehessenek részt, amelyeken nagyon sok tapasztalatot tudnak gyűjteni. Ilyen tanulmányi útnak nevezte a Kínai utat is.

Fotó: Körös Hírcentrum

Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke elmondta: a szövetség, a Békés Megyei Kormányhivatal, valamint a Békéscsabai Szakképzési Centrum együttműködési megállapodást kötött. Mint fogalmazott: elkötelezettek a megyei tudás népszerűsítésében és a Pekingi Magyar Kulturális Intézet meghívására utazhat a delegáció Pekingbe.

„A diákok betekintést nyerhetnek Kína kultúrájába, gasztronómiájába, tudományába és ezt a tudást meg tudják majd osztani diáktársaikkal is. A szakoktatók új technológiákat ismerhetnek meg az út során” – fogalmazott.

Szilágyi Ágnes, a Szent Györgyi Albert Szakgimnázium egészségügyi szakoktatója feladatuknak tartja többek között, hogy megismerjék, hogyan oktatják ők az egészségügyi dolgozókat és milyen szakmacsoportok vannak. Egészségügyi intézményeket fognak látogatni: kórházakat, csecsemőotthonokat, idős ellátást végző intézményeket. Megismerkedhetnek a kórházban folyó munkával, illetve az oktatási módszertannal a nővérképzéssel összefüggésében. Személy szerint kíváncsi arra is, hogyan fér meg a természetgyógyászat a hagyományos orvoslás mellet, mindez egyazon épületben.

Hozzátette: nagyon sok programon fognak részt venni, a 10 napos tanulmányútról pedig születni fog egy összefoglaló írás is.

hirdetés