Vádat emeltek egy békéscsabai csaló ellen

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

A Békéscsabai Járási Ügyészség 7 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűncselekménye miatt emelt vádat a napokban egy 65 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, aki magát jól menő üzletembernek kiadva többeket becsapott.

hirdetés

A férfi 2013. évtől kezdődően folyamatosan anyagi nehézségekkel küzdött, az adóhatóság végrehajtási eljárást folytatott ellene; előbb a kistehergépkocsiját, majd a békéscsabai házát is el kellett adnia, ennek ellenére magát jól menő vállalkozónak, üzletembernek tüntette fel, akinek Romániában vállalkozásai és ingatlanjai vannak. A vádlott 2013 őszén több mint 300.000.-Ft értékben rendelt különféle építőanyagokat az egyik békéscsabai tüzéptől, de azok ellenértékét nem fizette ki és az nem is állt a szándékában. 2017 februárjában 550.000.-Ft értékben rendelt meg – az általa lakott, de már nem az ő tulajdonát képező békéscsabai házhoz – elektromos garázskaput egy békéscsabai vállalkozótól, azonban a kapu és az elvégzett munka díját nem fizette meg. 2015 decembere és 2017 nyara között több ismerősétől kért kisebb-nagyobb összegeket kölcsön, amelyeket azután szintén nem fizetett vissza.

hirdetés

Egy férfitól édesség és kávé forgalmazással foglakozó vállalkozás beindításához 10.000 eurót (több mint 3 M Ft-ot) kért kölcsön, másoktól 120.000 és 2 M Ft közötti összegeket. A sértetteket azzal hitegette, hogy romániai ingatlanjának értékesítéséből, egy várható örökségből vagy befektetéseinek nyereségéből fogja a kölcsönöket visszafizetni, erre azonban nem került sor, elérhetetlenné vált a számukra. Az egyik sértett részére még az általa használt, de már nem az ő tulajdonát képező kistehergépkocsit is felajánlotta biztosítékul.

A Romániában született férfi a büntetőeljárás meghiúsítása érdekében megpróbált elszökni a hatóságok elől, ellene kibocsátott elfogatóparancs alapján fogták el, így a tárgyalást letartóztatásban várja. A járási ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítvány azzal, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze őt a sértettek kárának megtérítésére is. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés