Pályaorientációs napot szerveztek Békésen

Pályaorientációs Fotó: bekesijarasok.hu

A Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium immár harmadik alkalommal rendezett pályaorientációs karriernapot. Ennek keretében segítette a fiatalokat a megfelelő foglalkozás megtalálásában a Békés Megyei Pályaorientációs Kerekasztal.

hirdetés

A kerekasztal megalakítása egyaránt szolgálja a munkavállalók és a munkáltatók érdekeit. A kormányhivatal és együttműködő partnerei – dr. Takács Árpád kormánymegbízott kezdeményezésére – a Pályaválasztási Vásár keretében alapították meg a Békés Megyei Pályaorientációs Kerekasztalt. A testület kiemelt feladata, hogy segítse a Békés megyei fiatalok pályaválasztását. Továbbá hozzájáruljon az aktív korú népesség munkaerőpiaci helyzetének javításához, a foglalkoztatottság növeléséhez. Illetve a vállalkozásoknál jelentkező munkaerőigény kielégítéséhez. Végső soron pedig a gazdaság fejlesztéséhez és Békés megye népességmegtartó erejének erősítéséhez.

hirdetés

A Békés Megyei Pályaorientációs Kerekasztal munkájában a megye önkormányzata, általános és közép-, valamint felsőfokú oktatási intézményei, Békéscsaba önkormányzata, a gazdasági élet meghatározó szereplői, a kamarák és köztestületek, illetve civil szervezetek vesznek részt.

Az oktatási intézmény által szervezett pályaorientációs rendezvényen száznál is több felső tagozatos tanuló és a középiskola diákjai vettek részt. A Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya a mezőgazdaságot népszerűsítő „Szükség van rád – Légy te is sikeres fiatal agrárszakember Békés megyében!” elnevezésű kampányával vett részt a rendezvényen. Ennek keretében a foglalkoztatási lehetőségeket és az agráriumot játékosan bemutató standok mellett a kormányhivatal felkérésére sikeres fiatal agrárszakemberek – Szebegyinszki Georgina, Hernádi Noémi és Vincze Dávid – tartottak előadást az agrár-pályaorientációról.

A Békési Járási Hivatal munkatársai a középiskolásoknak a kormányablak, valamint a foglalkoztatási osztály működéséről tartottak előadást. A diákokat az ügyfélkapun keresztül elérhető szolgáltatások mellett a vállalkozóvá válást segítő támogatásokról is tájékoztatták. Az előadásokat követően az érdeklődő diákok csoportos, illetve igény szerint egyéni tanácsadáson vehettek részt, ahol a foglalkoztatási osztály munkatársai is segítettek a pályaválasztásban – számolt be a bekesijarasok.hu.

hirdetés