Sok eső, akár zivatar is várható a hét elején

esős, zivatarok, esővíz, lehűlés, eső, esős Fotó: Pixabay

A hét első napjaiban a felhők lesznek túlsúlyban, háttérbe szorul a napsütés. Eső, délen zivatar is kialakulhat.

hirdetés

Hétfőn egy érkező hidegfront hatására már reggel többfelé kell esernyővel indulni. Eleinte néhol a Duna-Tisza köze és kelet maradhat szárazon, de a déli órákig mindenhova elér a csapadék. Délnyugaton, majd délen a záporok mellett zivatarok kialakulásával is számolni kell.

hirdetés

Napközben fokozatosan megszűnik a csapadék, este csak néhol keleten eshet még. Sokfelé déli, délnyugati marad az áramlás, amit erős, néhol akár viharos lökések kísérhetnek. Elsősorban a Dunántúlon, a Dunántúl északi felén kiadós csapadék hullhat. A hajnal enyhe lesz, legfeljebb északon megy 10 fok alá a hőmérséklet, másutt 10-16 fok között lesznek a minimumok. A délies áramlás magasabb csúcsértékeket hoz, délen és keleten 18-20 fokig melegszik a levegő, az ország többi részén 13-17 fok várható.

Kedden sem maradunk szárazon, az ország északi felén és a Dunántúlon jöhet kiadósabb csapadék, néhol zivatar formájában. Kevesebb csapadék a Tiszántúlon valószínű. Sokfelé élénk, helyenként erős marad a délies szél. Folytatódik az enyhébb idő, 12-22 fokot mérhetünk, hűvösebb az északi megyékben lesz.

Éjjel még sokfelé, majd a reggeli, kora délelőtti órákban már egyre kevesebb helyen, északon és keleten eshet. Így szerdán átmeneti szünettel száraz, fátyolfelhős-napos idő jön. Északkeleten még szeles lehet az idő, másutt mérséklődik a légmozgás. Az enyhe hajnal után napközben 13-17 fok várható.

Csütörtökön visszatér a csapadékos idő, országszerte valószínű eső, zápor, de délután nyugaton már szakadozik a felhőzet. Főleg délen lehet élénk a szél, a csúcshőmérséklet 11-18 fok között alakul.

Pénteken felhős, borongós időre van kilátás szórványos záporokkal, szombaton viszont napos idő ígérkezik – írja az Időkép.

hirdetés