Alkohol és kábítószer hatása alatt okozott balesetet

baleset Fotó: Police.hu

Árokba sodródott egy személygépkocsi a 47-es főúton, Csorvás közelében. A jármű vezetője alkoholt és kábítószert is fogyasztott. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

hirdetés

A 47-es számú főút Békéscsaba és Csorvás közötti szakaszán, Csorvás közelében, 2019. május 20-án 0 óra 15 perc körül árokba csúszott egy személygépkocsi. Egy arra járó autós 1 óra 50 perckor tett bejelentést a rendőrségre, hogy az autónak a lámpái világítanak, de nem ül benne senki. A rendőrök megtalálták a jármű tulajdonosát. A telekgerendási férfi, akinek nincs vezetői engedélye, mert korábban eltiltották a járművezetéstől, tagadta, hogy ő szenvedett volna balesetet a kocsival. Az alkoholszonda ittasságot jelzett nála.

hirdetés
baleset, 47-es
Fotó: Police.hu

A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el és igazságügyi szakértői vizsgálat igazolta, hogy a férfi az alkohol mellett kábítószert is fogyasztott. Később beismerte, hogy ő vezette a járművet, amivel a vizes úton megcsúszott, majd sodródott. A balesetben a 26 éves férfi nem sérült meg, kiszállt az autóból és gyalog hazament. A rendőrök az otthonából állították elő.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait 2019. november 7-én továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Police.hu

hirdetés