Esős novemberi napok következnek

esős, zivatarok, esővíz, lehűlés, eső, esős Fotó: Pixabay

Jut bőven a novemberi esős napokból erre a hétre is. A hétfőt “megússzuk” szárazon, de nem kell messzire tenni az esernyőt, esőkabátot, gumicsizmát.

hirdetés

A hét első napja szárazabb, naposabb idővel kecsegtet, számottevő csapadék nem érkezik, legfeljebb északon, északkeleten fordulhat elő néhol gyenge eső, ködszitálás. A reggeli pára, köd azonban a délelőtti órákban feloszlik. A délkeleti szél északnyugaton támadhat fel, a maximum-hőmérséklet 8-14 fok között alakul. Kedden azonban jön az újabb csapadékzóna.

hirdetés

Kedd reggelre erősen megnövekszik a felhőzet, az ország nagy részén beborul. Nyugat, délnyugat felől érkezik az újabb csapadékzóna, napközben főként a Dunántúlon és a középső tájakon eshet, nyugaton nagyobb mennyiségben. A keleti, délkeleti szél többfelé feltámad, estére délen felerősödik, viharossá fokozódhat. Délután 8-18 fok valószínű, keleten lesz melegebb.

Szerdán kelet sem marad szárazon, a nap első felében itt számíthatunk további csapadékra, majd délután nyugat felől egy hidegfront hoz kiadós esőt a Dunántúlra, majd a középső tájakra. Északnyugaton az északnyugatira forduló szél, másutt a délkeleti szél lehet erős, viharos. Északnyugaton visszaesik a hőmérséklet, 8-15 fok közötti maximumok várhatóak, míg az ország nagy részén 16-21 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön még helyenként kisebb eső előfordulhat, pénteken a jelenlegi számítások szerint már száraz idő várható – írja az Időkép.

hirdetés