Egy ezüst- és két bronzérem a Kick-box Világbajnokságon

világbajnokságon Puravecz Péter szintén jól szerepelt.

Antalya-ban, a Kick-box Világbajnokságon a csütörtöki versenynapon sok minden tisztázódott. A magyar válogatott eredményesen szerepelt idáig, hiszen már csütörtökön tizenöten jutottak döntőbe és még a ringeseknél is várható ilyen siker. Tizenketten már biztosan bronzérmesek a VB-n.

Ehhez az éremmennyiséghez a Békés Megyei harcművész Szövetség klubjainak válogatottjai is hozzájárultak. Hidvégi Nándor, aki szerdán már bejutott point-fighting 57 kg-ban a legjobb négybe, a súlycsoport egyik esélyesével, a bolgár Borislav Radulovval csapott össze. Biztatóan kezdődött a mérkőzés, de aztán érvényesült a bolgár fiú nagyobb rutinja és tudása. Hidvégi így is pályafutása legkiemelkedőbb eredményét érte el a világbajnoki bronzéremmel, hiszen több mint egy évtizedes edzésmunkája és lelkes hozzáállása eredményezte a sikert. A békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesületnél tehát nem szakadt meg az a 25 éves hagyomány, hogy az aktuális világversenyről éremmel térjen haza valamelyik válogatott versenyzője. Elégedetten nyugtázta tanítványa eredményét edzője, a kilencszeres egyéni világbajnok Debreczeni Dezső is.

hirdetés

Puravecz Péter (Contact SE Orosháza), aki önmaga edzője, szintén nyugodtan készülhetett második versenyszámára. A pusztakezes kreatív és a zenés fegyveres formagyakorlatra, ahol nagyon szép teljesítménnyel ezüstérmes lett. Így látta versenyzését: „Az a megtisztelő, egyben nehéz feladat állt elő, hogy Magyarországot képviselhetem a törökországi Világbajnokságon. Megtisztelő a felnőtt korosztályban versenyezni, nehéz, hiszen a szakág igazgatása mellett nem volt zökkenőmentes a felkészülés. A tegnapi nap során a feszültség tetőzött, nem minden sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Végül a kreatív fegyveres formában bronzéremmel zártam.

A mai napon két kategóriában mérettettem meg egymást követően, mely nem is fizikálisan, hanem mentálisan volt nagyobb teher. A kreatív pusztakezes formában viszonylag erős ellenfelek léptek tatamira, 0,1 ponttal maradtam el a 4. helyezéstől. A zenés fegyveres formában a tegnap átélt mentális feszültség most a többi versenyzőnél jelentkezett. A chilei versenyző 0,4 ponttal bizonyult jobbnak, ezáltal a második helyezést értem el, kanadai és az orosz ellenfeleket megelőzve. Összességét tekintve egy ezüst, egy bronz az eredményem. Köszönettel tartozom azoknak, akikre támaszkodhattam a verseny ideje alatt, Tóth István és Hammer Lajos, veterán versenyzőknek, Évinek és Palinak, a távolsági segítségért. Végül a menyasszonyomnak, Katona Tímeának, aki végig csinálta velem a felkészülési időszakot.”

A kick-box világbajnokság mérlege a megyei sportolók részére tehát egy ezüst és két bronzérem. Így már emelt fővel térhetnek haza a sportolók.