Botyánszki Pál nem feltétlenül a pályázatokban látja a jövőt

Botyánszki Fotó: Körös Hírcentrum

Botyánszki Pál már a 2019-es önkormányzati választások előtt tagja volt Újkígyós képviselő-testületének. Így pontosan látta, hogy ha polgármester lesz, milyen irányban szeretne tovább haladni. Erről beszélgetett tudósítónkkal a Körös Hírcentrum stúdiójában.

Körülbelül három éve határozta el, hogy indul idén a polgármesteri választáson. Úgy látta, csak így hozhat változást Újkígyós számára. Mint megosztotta, az előző városvezetés számára például a különböző pályázatokon való részvétel volt fontos. Függetlenül attól, hogy a fejlesztés valóban a lakosság érdekeit szolgálja-e. Az újkígyósiakkal is konzultálva úgy értékelte, nem erre lett volna szükségük.

hirdetés

Nagy számban élnek idősek a településen. Nekik a rendezett környezet, a járható utak a lényegesek, nem az ipari park fejlesztése – tette hozzá Botyánszki Pál. Ehhez hozzátartozik még a lakatlanná vált házak gondozása is. Viszont a folyamatban lévő projekteket mindenképpen szeretnék végigvinni. A fejlesztések között említette a polgármester az ipari parkot, ahol két csarnokot építenek majd TOP-os forrásból. Idővel nem az ipari tevékenységre szeretné itt a hangsúlyt helyezni, hanem a mezőgazdasági termelésbe szeretné bekapcsolni a területet. Nagyon jó földek találhatóak a város környezetében, azonban a gazdák terményeiket nehezen tudják értékesíteni. Ebben segíthetne a város.

Egy Zöld Város projekt keretében termelői bolt létrehozását is tervezik, a pincében egy sószobával, ami az egészségmegőrzést, a gyógyulást segíti majd. A szolgálati lakások számát is szeretnék növelni, erre is van igény. Az egészséges életmódhoz tartozik még egy futópálya kiépítése, középen fitneszparkkal. Rengeteg a mozogni vágyó fiatal és idősebb lakos, nekik szeretnének lehetőséget biztosítani a sportolásra, hogy ne kelljen más városba átjárni.

Az egészségügy tekintetében nincs okuk panaszkodni. Az orvosi ellátottság megfelelő, még fogorvos is van a városban. Viszont a védőnői szolgálatban egy szakember jelenleg az anyai örömök miatt hiányzik, ezt a helyzetet idővel kezelni kell.

Számos terve is van még a településvezetőnek. Például a közvilágítás korszerűsítése, vagy az uszoda kiépítése. Erre ugyancsak a lakosság egészsége miatt lenne szükség – hangsúlyozta Botyánszki Pál. Továbbá így lenne lehetőségük helyben megoldani a fiatalok úszásoktatását. A rendezvények egy észét kénytelenek lesznek elengedni, hogy legyen forrás más tevékenységekre is. Erről azonban jövőre tudnak majd dönteni.

A Botyánszki Pállal készült interjút itt meghallgathatják: