A Degré utcai fiatalokhoz is megérkezett a Mikulás

mikulás Fotó: Körös Hírcentrum

A Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat fiataljai számára igen izgalmasan teltek az elmúlt hetek. A karácsonyi hangolódás az Angyalok szárnyalásával kezdődött, ezt az eseményt a Mikulás látogatása követte.

Az ünnepséggel kapcsolatban Szili Ilona, a Szociális és mentálhigiénés csoport vezetője megosztotta, minden ehhez hasonló rendezvényt több hónapos előkészítés előz meg. A fiatalok tanulják a dalokat, verseket, kézműveskednek, az intézmény munkatársai felveszik a kapcsolatot a támogatókkal, fellépőket keresnek. A zene és a tánc minden alkalommal fontos elem, ettől lesz vidám a délután. Ezeknek a fiataloknak nagyon fontos a Mikulás érkezése, talán a neki való éneklésre készülnek a legtöbbet.

hirdetés

Alt Sándor, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke szintén részt vett a rendezvényen, ráadásul nem is egyedül érkezett. Lassan két évtizede rendszeres vendége az ünnepségnek, nagyon közel állnak hozzá a sérült fiatalok. Viszont rendszeresen járnak más, akár sérülteket, akár időseket gondozó intézményekbe is. A kutyák jót tesznek a sérült fiataloknak. Bár nem képzett terápiás kutyákkal foglalkoznak, ezekkel a kutyusokkal is tudnak játszani, labdázni, meg tudják simogatni őket az érdeklődők. Minden új klubtagot, önkéntes diákot magával visz az elnök egy-egy látogatásra, hogy az illető lássa, így is élnek fiatalok. A szemléletformálás fontos az egyesületnél.

Bár ez is egy különleges rendezvény volt, van még mit várni a fiataloknak. Ráadásul az idei december 17-ei karácsonyi buli különlegesebb lesz, mint eddig bármikor, ugyanis 30. alkalommal rendezik meg. Szilágyi Mihály a kezdetektől velük van és szolgáltatja a zenét évről évre. Ez is mutatja, hogy milyen különlegesek ezek a fiatalok, milyen különleges élmény velük lenni, mennyi mindent adnak az egyénnek, és rajta keresztül a társadalomnak.