Tevan Andorra emlékeztek a Szent-Györgyiben

2019. december 6-án immár 9. alkalommal került megrendezésre Tevan Andor emlékére a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiumában az Andor Napi Szimpózium.

hirdetés

A rendezvényen először Tálas Csaba, a tagintézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta: arra kell törekedniük, hogy megfelelő tudású szakembereket képezzenek. Olyan készségekkel és képességekkel kell felruházni a diákokat, hogy megállják a helyüket a munkában és az élet egyéb területein. Az iskola folyamatosan igyekszik a megfelelő oktatási környezet biztosítására, ezért is nagy öröm, hogy elindult a tanműhely építése és a kollégium fejlesztése.

hirdetés

Szarvas Péter úgy fogalmazott: a város vezetése hisz abban, hogy a békéscsabai nyomdaipar, a vidéki nyomdaipar fellegvára. A nyomda és csomagolóipar a három fő ipari ágazat egyike, amely a város gazdasági erejét adja. “Minden eszközt meg kell ragadnunk ahhoz, hogy ez így is maradjon. Három évvel ezelőtt született az a megállapodás, ami alapján a Nyomdaipari Képzőközpont megépülhet és a kollégium korszerűsítése is megtörténhet. Közel 2 milliárd forint, vissza nem térítendő támogatást biztosított a kormány az építkezésre, illetve a gépek és berendezések beszerzésére.”

Hangsúlyozta: ha valaki ezt a szakmát választja, az jól dönt. Ennek az ágazatnak, nem csak Európában, de a világon bárhol jövője van.

Vlcskó Pál, a Békéscsabai Szakképzési Centrum szakképzésért felelős főigazgató-helyettese a centrum tagiskolái között az egyik legnívósabb rendezvénynek nevezte a mait. Emellett úgy látja, jó úton halad a megyében a szakképzés fejlesztése, hiszen a Gyulán épülő helikopteralkatrész-gyár részére is a szakember utánpótlást, illetve a kiképzésüket a Gyulai Szakképzési Centrum és a Békéscsabai Szakképzési Centrum biztosítja majd.

A diákok különböző előadásokat hallgathattak meg, emellett játékos szakmai vetélkedőkön vehettek részt. A feladványok megoldói zsetonokat gyűjthettek, amiket a nap végén értékes tárgyi nyereményekké válthattak be.

hirdetés