Szabó Tünde: sikeres évet zárt a magyar sport

Testnevelési, szabó tünde, szünidőköszöntő, jótékonysági Fotó: Pixabay

“A 2019-es év rendkívül eredményes volt” – szögezte le Szabó Tünde az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Hozzátette: az olimpiát megelőző év mindig nagyon kemény. A sportolók fókuszában az ötkarikás játékok állnak, ezzel a szemlélettel és felkészültséggel szerepelnek a világeseményeken. “Ilyenkor már a célegyenesre fordulnak. A legfontosabb cél, hogyan sikerül az olimpia, valamint az, hogy a kvótákat meg kell szerezni” – fogalmazott Szabó Tünde. “Nagyon jól teljesítettek a sportolóink. Világbajnokokat, Európa-bajnokokat köszönthettünk különböző sportágakban” – tette hozzá.

Szabó Tünde kiemelte, az olimpiai sportágak közül 26-ban születtek magyar sikerek. Azaz nemcsak a tradicionálisan erős magyar sportágakban voltak jó eredmények. Az olimpiára való felkészülés kapcsán hangsúlyozta: fontos, hogy ehhez minden lehetőséget megteremtsenek a magyar sportolóknak. Példaként említette, hogy már az év elején többen kiutaznak Tokióba vagy a környékére az akklimatizálódást elősegítendő. Ott edzenek, és felkészülnek a magas páratartalomra.

“Olyan programjaink vannak az élsportban és az utánpótlás-nevelésben, amelyek azt eredményezik, hosszú távon a magyar sportolók ott lesznek a világ élvonalában” – mondta, egyúttal hozzáfűzte, folyamatosak a kvótaszerzések, és ez folytatódhat az ötkarikás játékokat megelőző világeseményeken, amelyek közül Magyarország rendezi például a vízilabda kontinensviadalát, illetve a vizes Európa-bajnokságot.

Hangsúlyozta, nagy öröm, hogy olyan rangos világeseményeknek adott otthont Magyarország 2019-ben, mint például négy olimpiai kvalifikációs esemény, az asztaliteniszezők, az öttusázók, a kajak-kenusok, valamint a vívók világbajnoksága. “Ez nemzetközi szinten és sportdiplomáciailag is óriási teljesítmény és elismerés” – fogalmazott. “Ilyen tekintetben szerintem világelsők vagyunk, hiszen a nemzetközi szervezetek hozzánk fordulnak: szeretnénk-e megrendezni egy világeseményt” – fejtette ki Szabó Tünde, aki elsődleges célnak azt nevezte, hogy mindenki tudjon sportolni.

Úgy vélte, ehhez fontos, hogy olyan sportlétesítmények legyenek Magyarországon, amelyek ki tudják szolgálni a sportolókat, ennek jegyében az elmúlt években több mint 2500 sportlétesítményt tudtak felújítani és építeni, külön kiemelte a tavaly átadott Puskás Arénát, amely idén négy mérkőzésnek ad otthon a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon – írja az MTI.


Kövessen minket Facebookon!