Nyolc esetben kellett beavatkozni a hétvégén a megyei katasztrófavédelemnek

tűzoltókat, katasztrófavédelmi, szarvas, Végegyházánál, békésen, bélmegyer, veszélyhelyzet, parkoló, Körösladányban, Orosházán, gyulán, megyei, sarkadi, hétvégén, szarvas, békéscsabán, szarvasi, sarkadon, kaszaper, kunágotán, katasztrófavédelem sarkadi, országszerte

Az elmúlt hétvégén hét tűzesettel és egy műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

Az esetek közül több tűzoltó egység beavatkozását igényelte egy tegnap éjszakai gyomaendrődi eset, ahol két egymás mellett álló, összesen mintegy 80 négyzetméter területű melléképület égett teljes terjedelmében. A káreseményhez a helyi önkormányzati, illetve a szarvasi hivatásos tűzoltó egységeket riasztották, akik a lángokat rövid időn belül megfékezték. Az épületekben két propán-bután gázpalack is volt, amelyek azonban a tűzoltók kiérezése előtt felnyíltak, felrobbantak. Az eset során személyi sérülés nem történt – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem.

hirdetés