Elektromos autó segíti a kórházi munkát

Orosházi Kórház Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

Vér és vérkészítmények szállítására, sürgősségi szállításokra, ügyintézésre, szakemberek soron kívüli utaztatására használjuk majd az új járművet.

A napokban érkezett meg az Orosházi Kórházba egy Volkswagen Golf típusú elektromos autó. A magyar kormány biztosította 3 milliárd forintból összesen 249 elektromos járművet szereztek be, amit az ország 90 egészségügyi intézménye között osztottak szét.

A null kilométeres jármű teljesen elektromos meghajtású, egy töltéssel kétszáz kilométert tud megtenni. Járt hozzá nyári- és téligumi szett, és az összes, mai kornak megfelelő extrával fel van szerelve.

Az E-autót a kórház hivatásos sofőrjei fogják használni. Ezzel szállítják majd a vérkészítményeket, fontos leleteket és iratokat Szegedre, Békéscsabára vagy Gyulára, illetve a városi ügyintézést is az új járművel bonyolítják majd.

Hamarosan elkészül a kórház területén az elektromos töltőállomás is, amiről gyorsan feltölthető lesz a jármű.
Az E-autó használata éves szinten komoly költségmegtakarítást eredményez majd, hiszen a töltéshez használt elektromos áram olcsóbb, mint az üzemanyag, ráadásul a kórház tetejére 1 éve telepített 780 db napcella jelentős mennyiségű elektromos energiát termel, amit szintén fel lehet használni a jármű töltésére – számolt be az Orosházi Kórház.


Kövessen minket Facebookon!