Ittasan vezetett, majd autójával villanyoszlopnak ütközött

ittas vezetés, baleset Fotó: Police.hu

Este szórakozott, italozott, másnap hajnalban autót vezetett és Füzesgyarmat külterületén balesetet szenvedett egy férfi. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Ittasan vezetett és balesetet szenvedett egy férfi 2019. december 21-én, Füzesgyarmat külterületén. Előző nap Csökmőn szórakozott és italozott a barátaival. Éjfél körül elmentek a társaság egyik tagjához, ott a füzesgyarmati férfi is aludt néhány órát. Fél 6 körül azonban felkelt és úgy döntött, hazamegy. Füzesgyarmat közelében autójával letért az útról, nekiment egy villanyoszlopnak és könnyebben megsérült.

hirdetés

Az alkoholszondás mérés eredménye olyan magas érték lett, amely szerint a férfi bűncselekményt követett el. A vérvételt követő igazságügyi szakértői vizsgálat ezt igazolta. A férfi elismerte, hogy ittasan vezetett, elmondása szerint hajnalban már nem érezte az elfogyasztott alkohol hatását, ezért ült autóba.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait 2020. január 15-én továbbította az ügyészségre. Az eljárás során a rendőrség kezdeményezte a férfi vezetési jogosultságának szüneteltetését, amit a Szeghalmi Járási Hivatal el is rendelt, a vezetői engedélyét bevonta.