Fel kell készíteni a gyerekeket a biztonságos internetezésre a szakértők szerint

felsőoktatási, ügyintézési, munkavállalók, ingyenes, Kréta, távmunkáról, szja, okmányok, ösztöndíjrendszer, hitelesíteni, telefon, online, internet, jogi tanácsadás Fotó: Pixabay

A biztonságos internetezésre fel kell készíteni a gyerekeket – hívta fel a figyelmet a Funside School informatikai iskola a biztonságos internet napja (Safer Internet Day) alkalmából kedden.

Az MTI-nek küldött közleményben kiemelik: a teljes tiltás és a végtelen megengedés sem megoldás. A szakértők szerint fontos, hogy bizalmi kapcsolat alakuljon ki a szülők és a gyerekek között. Amikor új alkalmazás vagy játék kerül a gyerekek látóterébe, fel kell térképezni az oldalt, a javasolt korhatárt. A legelterjedtebb videomegosztón, a Youtube-on egy kattintással megoldható, hogy bizonyos tartalmak ne kerülhessenek a gyerekek elé – írták.

hirdetés

A szakértők azt is javasolják, hogy a gyerekek telefonján kapcsolják be az iOS vagy az Android szülői felügyeletét. Ebben beállíthatók a telefonálásra használható időintervallumok, éjszakai tiltások, és az alkalmazások egyenként engedélyezhetők vagy tilthatók bizonyos időszakokban.

hirdetés

Február 11-én, a biztonságos internet napján a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) felkérésére hatóságok, informatikai cégek, civil szervezetek és gyerekek fognak össze, hogy a felhívják a figyelmet a biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára és alapvető szabályaira – írja az MTI.

A biztonságos internet napja alkalmából egyedülálló kezdeményezést valósított meg a Békéscsabai Rendőrkapitányság is. Az „Adj egy tippet, vigyél egy könyvet!” címet viselő akciót 2020. február 5-én tartották a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Az iskolai bűnmegelőzési tanácsadó felhívására a diákok egymásnak adtak az internethasználatra vonatkozó tippeket. Erről ide kattintva olvashatnak bővebben.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!