Átadták a forgalomnak az M44 békéscsabai végpontjának körforgalmát 

Fotó: Herczeg Tamás / Facebook

Nagyon jól haladnak a munkák az M44 gyorsforgalmi út Kondoros-Békéscsaba közötti szakaszán. A 17,6 kilométeres főpályán egy-két rövidebb szakasz kivételével mindenhol elkészült a kopóréteg és mindössze befejező munkálatok vannak még hátra.

Jelentős mérföldkő, hogy elkészült a szakasz végcsomópontjában épített turbó körforgalom. A csomópontot június 2-án, 11 órától használhatják a közlekedők, egyelőre az M44 gyorsforgalmi út felé eső ágának kivételével. Ezzel együtt az elmúlt évben épített ideiglenes körforgalmú csomópont megszűnik, elbontásra kerül.

Ugyancsak elkészültek, – és már a műszaki átadás is megtörtént – a főpályát keresztező három út külön szintű átvezetéseihez épült műtárgyak. Ebből kettő önkormányzati kezelésű földút, a harmadik, a 4644. j. összekötő út. Itt a forgalomba helyezés július hónapban várható.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezés nyertese a Duna Aszfalt Kft. A kivitelezés nettó összege: 41,39 milliárd forint.

A turbó körforgalom a megnyitás előtti percekben.

Közzétette: Herczeg Tamás – 2020. július 2., csütörtök

 

Ez is érdekelheti:


Kövessen minket Facebookon!