Továbbra is életben vannak az óvintézkedések a megyei kórházban

békéscsabai, Réthy, Kórház, kórházi, kórházparancsnokok, Békés Megyei Központi Kórház, Réthy Pál, kórház, béremelés egészségügyi dolgozók Illusztráció: Körös Hírcentrum

Továbbra is életben vannak az óvintézkedések a megyei kórházban. A Békés Megyei Központi Kórház (BMKK) intézményeinek bejáratainál járványügyi előszűrést végeznek.

hirdetés

A beléptetési folyamatok felgyorsítása érdekében nyilatkozatot kell kitölteniük a betegeknek és a látogatóknak egyaránt – közli a BMKK. A kitöltendő nyilatkozat elérhető és letölthető az intézmény honlapjáról, melyben az alábbiakról kell nyilatkozni:

hirdetés
  • Az elmúlt 14 napban nem tapasztaltam az alábbi tüneteket: láz  (≥38 ºC), köhögés, nehézlégzés, újonnan kialakult szaglás vagy ízérzészavar.
  • Az elmúlt 14 napban nem jártam külföldön – COVID-19 fertőzéssel érintett területen.
  • Az elmúlt 14 napban nem kerültem szoros kapcsolatba megerősítetten vagy valószínűsítetten új koronavírussal fertőzött személlyel.
  • Az elmúlt 14 napban nem voltam lakója vagy dolgozója olyan bentlakásos szociális/egészségügyi intézménynek, ahol veszélyeztetett ápoltak vannak és COVID-19 járvány zajlik.
  • Kezelőorvosom nem vetette fel COVID- 19 betegség gyanúját az esetemben.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés