Koronavírusos az egyik diák: Az egész iskola digitális oktatásra áll át Szarvason

érettségi, felnőttképzésben, egyetem, digitális oktatás, online Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (illusztráció)

Ozsváth Zsuzsanna a GYSZC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója közölte, hogy az egyik diáknál igazolták a koronavírust.

A diák a megbetegedés tudomására jutása előtt járt az iskolába, ezért az érintett osztály, valamint az őket tanító pedagógusok számára hatósági karantént rendeltek el 15 napra.

hirdetés

Mivel ez az iskola 18 tanárát érinti és nem tudnak ennyi pedagógust helyettesíteni, ezért erre az időre a teljes intézmény átáll a digitális oktatásra – olvasható Babák Mihály, Szarvas polgármesterének Facebook posztjában.

A szarvasi háziorvosok tájékoztatása szerint négy, már bizonyítottan Covid-19 vírussal fertőzött személyről tudnak az elmúlt egy hétben, akik hatóságilag elrendelt karanténban, otthonukban vannak. További tíz esetben kértek mintavételt, amelyek folyamatban vannak, de még nincs eredményük

A város önkormányzati intézményeiben biztonsági intézkedéseket vezettek be. 

Így például az óvodában és a bölcsődében a gyermekeket a szülők csak az intézményi épület bejárati ajtajáig kísérhetik el, ott a gondozók részére a gyermeket át kell adni. A szülők az intézmény területére kizárólag szájmaszk vagy egyéb, a száj és orr eltakarására alkalmas textildarab alkalmazása mellett léphetnek be.

A múzeumban és a könyvtárban szintén kötelező a szájmaszk, illetve a dolgozók és a látogatóknak a kézfertőtlenítés. A gyógyfürdő munkavállalóinak folyamatosan szájmaszkot kell viselniük, feladataik ellátása során. Az épületek, felszerelések és berendezési tárgyakat folyamatosan fertőtleníteni kell. Az intézmény helyiségeiben bármilyen vízisport-verseny megtartása tilos. A fürdő területére belépő valamennyi személy testhőmérsékletét meg kell mérni.

 

Ez is érdekelheti: