Országos tisztifőorvos: természetesen beoltatom magamat

Müller Cecília sajtótájékoztató

Az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken kérdésre válaszolva elmondta: 

„már többen megkérdezték tőlem, úgyhogy most már válaszolok: természetesen beoltatom magamat. Már egy hete megnyílt a lehetőség az összes egészségügyi dolgozó számára, hogy oltakozzon. Így a népegészségügyi szakemberek, illetve a védekezésben résztvevők számára is” – fogalmazott Müller Cecília.

hirdetés

A sajtótájékoztatón azt is elmondta, jövő kedden újabb 39 ezer ember beoltására elegendő oltóanyag érkezik a Pfizer vakcinájából Magyarországra  Hozzátette: a következő héten kisebb mennyiséget várnak a Moderna oltóanyagából is. Elmondta: eddig 42549 egészségügyi dolgozó kapta meg a védőoltást, elkezdődött négy, nagy létszámú idősotthon lakónak és dolgozóinak oltása, a hétvégén pedig a 150-nél nagyobb létszámú otthonokba is megérkezik a vakcina.

“Minden igyekezetünkkel azt a célt szolgáljuk, hogy az oltóanyag gyorsan, hatékonyan a legnagyobb kockázatú csoportok rendelkezésére álljon” – hangsúlyozta. Beszámolt arról, hogy az elmúlt napon elhunyt 115 koronavírusos beteg, 5297 embert ápolnak kórházban, és 372-en vannak lélegeztetőgépen. Kedvezőnek nevezte, hogy négyezerrel csökkent az aktív fertőzöttek, és hétezerrel nőtt a gyógyultak száma.

MTI