A tokiói olimpia második napjának magyar érdekeltségű eseményeinek összefoglalója

Az ezüstérmes Siklósi Gergely párbajtőröző / Fotó: MTI/Illyés Tibor

Siklósi Gergely ezüstérmes lett Tokióban a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében. A BHSE 23 esztendős vívója a tőle egy évvel idősebb Romain Cannone-tól kapott ki a fináléban. 6:6 után a második perc közepéhez érve vette át az irányítást a francia, aki a végén 5 tussal legyőzte a 2019-es világbajnokot.

Olimpiai újoncként az 5. helyen végzett a nők 52 kg-os súlycsoportjában Pupp Réka. A 25 éves judoka kiejtette a 2016-os olimpia aranyérmesét, majd a riói ezüstérmes állta útját a mostani bronzhoz vezető úton.

hirdetés

Péni István az 5. helyen végzett a férfi légpuskások versenyében.

Verrasztó Dávid a 4. lett vasárnap 400 méter vegyesúszásban, a nőknél ugyan ezen a távon a címvédő Hosszú Katinka az 5., Mihályvári-Farkas Viktória pedig a 6. helyen végzett.

Magyar idő szerint kora délután újabb előfutamokat, elődöntőket rendeztek úszásban. A mieink közül medencébe ugrott Burián Katalin, Németh Nándor, Kozma Dominik, Telegdy Ádám, Bohus Richárd, Késely Ajna és a férfi 4×100 méteres gyorsváltó. Utóbbi összesítésben 6. lett az elődöntőben, így bejutott a fináléba.

Németh Nándor férfi 200 méteres hátúszásban 12. lett előfutamában, így továbbjutott. A többi versenyző búcsúzott a folytatástól.

A magyar férfi vízilabda válogatott 10:9-re kikapott Görögországtól első csoportmérkőzésen.

Fucsovics Márton vállsérülés miatt visszalépett a küzdelmektől a tokiói olimpián.

Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz a negyeddöntőben második lett, így elődöntőbe jutott.

Kovács Zsófia tornász a vasárnapi selejtezőből bejutott az egyéni összetett csütörtöki döntőjébe. Felemáskorláton a harmadik számú tartalék.

A magyar női kézilabda-válogatott a vasárnapi első csoportmérkőzésén 30-29-es vereséget szenvedett a franciák ellen. Csapatunk legközelebb kedden lép pályára, ellenfelük Brazília lesz.

 

Fotó: Tokió, 2021. július 25. Az ezüstérmes Siklósi Gergely a férfi párbajtőrözők egyéni versenyének eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én. MTI/Illyés Tibor