Rendkívüli bejelentést tett a kormány: újabb járványügyi intézkedések jönnek!

Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ismertette a kormány legutóbbi ülésén elfogadott döntéseket. Újabb járványügyi intézkedések jönnek.

hirdetés

– Zárt térben ismét kötelezővé teszik a maszk használatát szombattól (péntek éjféltől) 
– Továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni az 500 főnél nagyobb rendezvényeket
– Az egészségügyben a harmadik oltás felvételét is kötelezővé teszik

hirdetés

A korlátozások addig maradnak fenn, amíg a járványhelyzet megköveteli. A korábbi döntésnek megfelelően a közlekedési eszközökön továbbra is kötelező a maszkviselés. A zárt terekben való kötelező maszkviselés alól kivétel az irodahelyiségek és a sportolás céljául szolgáló helységek. A szolgáltatásoknál azt az általános szabályt szeretnék érvényesíteni, hogy mindenhol kötelező a maszkviselés, ahol olyan üzlethelyiségben történik a szolgáltatás nyújtása, ahol egy helyiségben rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak.

Az iskolákban az iskolák igazgatóit jogosítják fel – a szakképző intézményekben és az egyetemeken is – hogy döntsenek a maszkviselési kötelezettségről, amelyet a kormány javasol. Újságírói kérdésre Gulyás Gergely elmondta, ma minden feltétel adott ahhoz, hogy az iskolák működjenek – utalt ezzel arra, hogy nincs szükség a digitális oktatás újbóli bevezetésére.

„A járvány negyedik hulláma november végén, december elején tetőzhet. Érdemi védettséget a vírussal szemben, kizárólag az oltás nyújthat. Így a kormány javasolja a megerősítő, harmadik oltás felvételét” – mondta a miniszter.


Frissítés: Megjelent a rendelet a legújabb járványügyi intézkedésekről, minderről itt írunk.


Múlthéten Gulyás Gergely bejelentette az üzemanyagárak 480 forinton történő rögzítését. A miniszter két héttel korábban pedig több járványügyi szigorítást jelentett be.

hirdetés