Börtönbe kerülhet az a sarkadi férfi, aki hasba szúrta a volt élettársát

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 60 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő sarkadi férfi ellen, aki egy késsel hasba szúrta a volt élettársát.

A férfi a vádbeli időben Sarkadon lakott, a volt élettársa, pedig Gyomaendrődön, egy kertes házban a terhelttel közös három kiskorú gyermekével. A férfi 2023. május 22-én, a délutáni órákban elektromos kerékpárral megjelent volt élettársa lakóhelyénél és – annak ellenére, hogy senki nem volt otthon – bement a nem zárt lakásba és a mikrosütőben megmelegítette a gyermekeknek hozott pizzát.

hirdetés

Ekkor érkezett meg a sértett az egyik közös gyermekükkel, egy 13 éves kislánnyal, és számon kérte a férfit, hogy miért náluk melegíti a pizzát. A ház udvarán veszekedés alakult ki közöttük, ennek során a férfi a konyhában korábban magához vett, 9,5 cm pengehosszúságú hegyes végű, műanyag nyelű késsel a vele szemben álló sértetthez hajolt és halkan azt mondta neki, hogy „megöllek”, majd szándékosan hasba szúrta. A nő beszaladt a házba, ahova a férfi késsel a kezében követte.

Ekkor a sértett a szobaablakon kiugrott az udvarra, a kerítésen átmászott az utcára és a szomszédtól kért segítséget. Eközben a férfi a kést a konyhaszekrény két eleme közé rejtette, majd elmenekült a lakásból. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de a bántalmazás módjára, eszközére, a sértett testtájékra figyelemmel fennállt a súlyosabb, akár életveszélyes sérülés bekövetkezésének a lehetősége is.

A férfival szemben a Szarvasi Járási Ügyészség legutóbb 2023. május 10-én emelt vádat 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és a volt élettársa sérelmére megvalósított testi sértés vétségével és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, illetőleg kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 500.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.