A Vöröskereszt Nemzeti Múzeummal közös gyűjtéséhez a Magyar Posta is csatlakozott

vöröskereszt, véradás

A Magyar Posta is csatlakozott a Vöröskereszt és a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) közös kezdeményezéshez, mellyel a szervezők a rászorulókat támogatják az idei ünnepi időszakban – tájékoztatta a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-t.

Az idei adventi időszakban péntek és december 21. között a Vöröskereszt és a Nemzeti Múzeum közös, Karácsonyi Óriás Zokni Adománygyűjtés elnevezésű karitatív akciója részeként a szervezők adományokat, elsősorban tartós élelmiszereket és játékokat fogadnak a Múzeumkertben – olvasható a közleményben.

hirdetés

Mint írják, az összegyűlt adományok elszállításáról a Magyar Posta Zrt. gondoskodik. A társaság naponta két fuvarral biztosítja az adományok eljuttatását a Vöröskereszt központi raktárába. A kezdeményezéshez iskolák, oktatási intézmények is csatlakozhatnak, a csatlakozó intézményekből szintén a Magyar posta szállítja el az adományokat.

A Magyar Posta 2023-ban is szerteágazó karitatív tevékenységgel támogatott több közösséget és szervezetet. A Hol vagy, Kajla? elnevezésű kampányban – amely lehetővé teszi az alsó tagozatos diákok számára, hogy kedvezményesen látogathassák hazánk legszebb helyeit – a Posta egész évben térítésmentesen szállítja a kezdeményezés kommunikációs anyagait és küldeményeit – olvasható az összegzésben.

“Az Iskolakezdés, együtt!” és a Szeretet.éhség. kampányokban szintén aktívan részt vesz a társaság, amelyben tanszerek szállításával és médiamegjelenéseken keresztül támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet. A Magyar Posta ezen felül országszerte 900 postára helyezett ki adománygyűjtő perselyeket, amellyel éves szinten mintegy 10 millió forinttal járul hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet munkájához – áll a közleményben.

MTI