A 20. Gyulai Pálinkafesztivál keretében vasárnap is számos érdekes programon vehetnek részt az érdeklődők. A délelőtt folyamán sor került a Gazda és pálinka a konyhában – látványfőzés és kóstoló című rendezvényre.
Vasárnap is folytatódott a Szilva a konyhában program, csak kiegészült a gazdákkal és a pálinkával – mondta el Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. A mai alkalommal is egy négyfogásos menü készült, amelyben a pulyka és a szilva játszotta a főszerepet. Pulyka aprópecsenyét, érméket, pulykaragut készítettek aszalt szilvával, szilvaciberével, szilvalekvárral. Ezeket az ételeket végső simításként szilvapálinkával illatosították.
Ez is érdekelheti
Elkötött egy traktort, azzal ment haza Kevermesről KétegyházáraProhászka Béla azt is elárulta, hogy az ételek készítése közben is lehet használni a pálinkát. Pácolásnál a vad- és rostosabb ételek esetében, szárnyasoknál pedig a főzési folyamat végén, inkább illatosításként érdemes bevetni.
Kapcsolódó tartalom: