A hagyományokat követve idén is tojásfát állítottak Gyulán

tojásfa Fotó: Körös Hírcentrum

Gyulán, az Apor Vilmos téren, Németváros szívében állították fel a hagyományoknak megfelelően a húsvéti várakozást jelképező tojásfát.

A fa feldíszítése előtt a Németvárosi Óvodába járó gyerekek és az Implom József Általános Iskola német nemzetiségű diákjai adták elő zenés-táncos műsorukat a jelenlévőknek, majd az általuk festett tojásokat aggatták fel a fára.

hirdetés

Mittag Mónika önkormányzati képviselő asszony a helyszíni tudósítónknak elmondta, Németvároson minden évben felelevenítik a tojásfa állításának a hagyományát, mely szokást a német betelepülők hozták annak idején magukkal, akik minden házban bent, vagy kint a kertben állítottak egy tojásfát.

Fotó: Körös Hírcentrum

Szilágyiné Solymosi Mária, a Németvárosi Óvoda vezetője elmondta, több mint 10 éve tartják közösen a Húsvétvárakozást az Implom József Általános Iskola német nemzetiségű tanulóival. ”Olyan fát szoktunk kiválasztani, amelyet a gyerekek elérnek. Egy hete készülünk a mai napra, festettük a tojásokat, minden gyerek szívesen és szeretettel rakta fel a kis tojását a fára”- fogalmazott az igazgatónő.

Képgaléria:

Szóljon hozzá!

− 1 = 2