Újra összeültek a képviselők Békésen

Izsó Gábor

 

hirdetés

Augusztus végén tartotta meg soron következő ülését Békés Város képviselő testülete. Összesen 26 napirendi pontot tárgyaltak.

Többek között egy beszámolót hallhattak az önkormányzat és intézményei 2018-as első félévi költségvetésének teljesítéséről. Ezzel kapcsolatban Izsó Gábor polgármester elmondta, rendben volt eddig a költségvetés, átcsoportosításra nem volt szükség, hiányt nem találtak, így a képviselők vita nélkül el is fogadták azt.

Napirendre került a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozás és a lakáscélú kamatmentes kölcsön, amelyet a békésiek igényelhetnek. A közép- és felsőfokú oktatásban tanulók támogatása évek óta fontos feladata az önkormányzatnak, erre egy helyi ösztöndíjrendszer is létrejött már. Szociális helyzet és tanulmányi eredmény alapján kaphatnak anyagi segítséget a diákok. A kölcsön pedig első lakáshoz jutó, általában fiatal párok támogatására jött létre. Mindezek a fiatalok helyben maradását, munkába állását hivatottak segíteni.

A Békés-Tarhosi Zenei Napokról szóló beszámolót is most hallhatta a képviselő testület. Idén 42. alkalommal került lebonyolításra a rendezvény, ebből is látszik, milyen hagyományokkal rendelkezik már. Elsősorban a komolyzene, a népzene és a néptánc fóruma ez a kéthetes programsorozat, amelyet 2018-ban is több ezren néztek meg. Emellett számos hangszeres kurzus, koncertek, zeneiskolai találkozók tették színesebbé az idei eseményt.

Az ifjúsági díjak idei kitüntetettjeiről is döntöttek a képviselők. A fiatalokat az oktatási intézmények terjesztik fel, azokat ismerik el ezzel, akik békési kötődésűek, és az élet egy-egy területén (tanulás, sport, közösségi munka) példaképek lehetnek társaiknak. A díjakat az öt kiválasztottnak a Madzagfalvi Napok keretében adják majd át.

hirdetés

Szóljon hozzá!

73 − = 63