Miklós Attila: szeretnénk, ha a békéscsabai cégek nem alkalmaznák a 400 órás túlórakeretet

képviselők Fotó: Körös Hírcentrum

Az ellenzéki képviselők szeretnék elérni, hogy Békéscsabán a munka törvénykönyvével kapcsolatos változásokat ne alkalmazza az önkormányzat. Az ezzel kapcsolatos előterjesztés a mai közgyűlés napirendi pontjai között szerepel.

hirdetés

Az előterjesztést benyújtó Miklós Attila, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának MSZP-s önkormányzati képviselője megkeresésünkre elmondta, szeretnék, ha sem az önkormányzat tulajdonában lévő intézmények, sem a Békéscsabán működő egyéb cégek, ne alkalmazzák a 400 óra túlmunkát lehetővé tevő törvényt.

hirdetés

A képviselő hozzátette: amennyiben leszavazzák az előterjesztést, és leveszik napirendről lesz néhány szavaa döntéshez.

A módosítás életbelépése óta egyébként több önkormányzat, például Szombathely, Dombóvár, Szeged és Salgótarján is úgy döntött, hogy nem alkalmazzák a 400 órás túlórakeretet, ezen felül több multi is jelezte, hogy figyelmen kívül hagyják a módosítást.

A 9 órakor kezdődő közgyűlésen a többi ellenzéki párt – aki nem rendelkezik képviselettel a közgyűlésen -, is jelen lesz. Az előterjesztés utolsó előtti napirendi pontként kerül sorra.

A mai napon (január 31.) tartandó közgyűlés előtt Miklós Attilával beszéltünk telefonon.

 

Frissítés: Döntés született. Nem támogatta a túlóratörvény szabályozásával kapcsolatos előterjesztést a közgyűlési többség. Cikkünk ide kattintva érhető el.

hirdetés

Szóljon hozzá!

46 − 42 =