Átadták a Szivárvány Napközi Otthont Gyulán

Szivárvány Napközi (Kiss Szabolcs, Kovács József, Fülöp Attila, Görgényi Ernő, Kovács Zoltán) Fotó: Körös Hírcentrum

Lezárultak a Szivárvány Napközi Otthon átalakításának és bővítésének a munkálatai, amely kivitelezése egy TOP-os pályázat elnyerésének volt köszönhető.

hirdetés

A beruházás 125 millió forintos Európai Uniós támogatásból valósult meg az értelmi fogyatékosokat ellátó intézményben. A megújult intézmény átadó ünnepségére január 30-án került sor, amelyet   Kiss Szabolcs a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény vezetője nyitotta meg köszöntő beszédével. Ezt követően köszöntőt mondott az átadás alkalmából Dr.Görgényi Ernő polgármester, Alt Norbert alpolgármester, Kovács József országgyűlési képviselő és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.

hirdetés

A polgármester elmondta, hogy mindenki fontos, nincs felesleges ember, ahogy nincs felesleges gyulai polgár sem, hiszen egy város jövője mindenkori lakóin múlik. A városvezetés kiemelt célja Gyula szociális intézményeinek és oktatási nevelési intézmények folyamatos korszerűsítése, mely munkálatok elvégzésével gyulai vállalkozókat bíztak meg, akik gyulai polgároknak adtak munkát.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere / Fotó: Körös Hírcentrum

A városvezető büszkén számolt be arról, hogy a város elnyerte a Befogadó Magyar Település Díjat, amelyet a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa ítélt oda nemrég az önkormányzatnak. A díj átvételére a Parlamentben kerül sor 2 hét múlva.

Alt Norbert alpolgármester kiemelte a felújítási munkálatok közül, az udvar teljes megújulását, egy új és korszerű fedett terasz építését, valamint az úgynevezett Snoezelen szoba kialakítását, mely a megyében egyedülálló, ezért újfajta szolgáltatásként sokak számára szeretnék elérhetővé tenni.

További tervek között szerepel egy bentlakásos intézmény kialakítása is.

hirdetés

Szóljon hozzá!

6 + 1 =