Ünnepélyes keretek között adták át a Csemeteház bölcsődét Gyulán

csemeteház Fotó: Körös Hírcentrum

Ünnepélyes keretek között adták át a Csemeteház bölcsődét Gyulán.

hirdetés

Az átadás megkezdésekor Kiss Szabolcs a Gyulai Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Kiss Szabolcs elmondta, hogy a gyulai Csemeteház és a gyulavári Tipegők Topogók bölcsődék egy TOP-os pályázat elnyerésének köszönhetően kerültek korszerűsítésre.

hirdetés

A projekt munkálatai a Széchenyi 2020 program 253 millió forintos Európai Uniós támogatásból valósulhattak meg. Ennek keretében a Tipegők Topogók bölcsődének új játszóudvar építésére került sor, amit 2018. május 11-én adtak át, valamint a törökzugi Csemeteház bővítése és felújítása vált lehetővé, melyet február 6-án adtak át.

A köszöntőt követően Bondár Béláné bölcsődei kisgyermekgondozó, nevelő Szabó Lőrinc, Lóci Óriás lesz c. versét szavalta el, majd Torma Béla a törökzugi választókerület képviselője tartotta meg ünnepi beszédét. Torma Béla beszámolt arról és összegezte azt, hogy az elmúlt 3-4 évben milyen fejlesztések valósultak meg térségében, több mint 430 millió Ft értékben. Az 5.Számú Általános Iskola és sportiskolában műfűves pálya építése, a folyosón és a földszinti előcsarnokban új padlóburkolatot tettek le, kiépült a futópálya, a belső udvari térburkolat helyreállítása valósult meg, és kazáncsere is történt az intézményben. Az iskola mellett fitness parkot hoztak létre, továbbá a törökzugi óvodában is nyílászárócserére és hőszigetelésre került sor.

Dr. Görgényi Ernő elmondta, hogy a 2010-ben átvett, akkor még eladósodott önkormányzatot stabil helyzetbe hozták gazdasági és pénzügyi szempontból. A vállalkozások egyre sikeresebben működnek, az általuk befizetett iparűzési adó 386 millió forinttal több volt, mint 8 évvel ezelőtt. Ezt a jelentős többletbevételt így a város fejlesztésére, a közösség gyarapítására tudták fordítani. A Csemeteház bővítésével és korszerűsítésével biztosították a 21. századi körülményeket a dolgozó szülők gyermekei számára.

hirdetés

Szóljon hozzá!

49 − = 44