Ünnepélyes keretek között adták át a Csemeteház bölcsődét Gyulán

csemeteház Fotó: Körös Hírcentrum

Ünnepélyes keretek között adták át a Csemeteház bölcsődét Gyulán.

Az átadás megkezdésekor Kiss Szabolcs a Gyulai Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Kiss Szabolcs elmondta, hogy a gyulai Csemeteház és a gyulavári Tipegők Topogók bölcsődék egy TOP-os pályázat elnyerésének köszönhetően kerültek korszerűsítésre.

A projekt munkálatai a Széchenyi 2020 program 253 millió forintos Európai Uniós támogatásból valósulhattak meg. Ennek keretében a Tipegők Topogók bölcsődének új játszóudvar építésére került sor, amit 2018. május 11-én adtak át, valamint a törökzugi Csemeteház bővítése és felújítása vált lehetővé, melyet február 6-án adtak át.

A köszöntőt követően Bondár Béláné bölcsődei kisgyermekgondozó, nevelő Szabó Lőrinc, Lóci Óriás lesz c. versét szavalta el, majd Torma Béla a törökzugi választókerület képviselője tartotta meg ünnepi beszédét. Torma Béla beszámolt arról és összegezte azt, hogy az elmúlt 3-4 évben milyen fejlesztések valósultak meg térségében, több mint 430 millió Ft értékben. Az 5.Számú Általános Iskola és sportiskolában műfűves pálya építése, a folyosón és a földszinti előcsarnokban új padlóburkolatot tettek le, kiépült a futópálya, a belső udvari térburkolat helyreállítása valósult meg, és kazáncsere is történt az intézményben. Az iskola mellett fitness parkot hoztak létre, továbbá a törökzugi óvodában is nyílászárócserére és hőszigetelésre került sor.

Dr. Görgényi Ernő elmondta, hogy a 2010-ben átvett, akkor még eladósodott önkormányzatot stabil helyzetbe hozták gazdasági és pénzügyi szempontból. A vállalkozások egyre sikeresebben működnek, az általuk befizetett iparűzési adó 386 millió forinttal több volt, mint 8 évvel ezelőtt. Ezt a jelentős többletbevételt így a város fejlesztésére, a közösség gyarapítására tudták fordítani. A Csemeteház bővítésével és korszerűsítésével biztosították a 21. századi körülményeket a dolgozó szülők gyermekei számára.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.