Megkezdődik a VOLÁNBUSZ Zrt. és a hat regionális közlekedési központ összevonása

alsó, decemberi, tatabányán, busz, buszról, volánbusz Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Körös Hírcentrum

Megkezdődik a VOLÁNBUSZ Zrt. és a hat regionális közlekedési központ integrációja, ezzel egy állami társaság végzi majd az autóbuszos közösségi személyszállítást Magyarországon.

hirdetés

A lebonyolítást – a közlekedési központok teljes körű bevonása mellett – a VOLÁNBUSZ Zrt. végzi – közölte tegnap az MTI-vel a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea.

hirdetés

A folyamat eredményeként egy egységes, országos szolgáltatási lefedettséget biztosító közszolgáltató társaság létrejöttében bíznak. Ettől a lépéstől költséghatékonyabb, szervezettebb, az utazási igényekhez jobban igazodó működést várnak. Békés megye vonatkozásában megkerestük az érintett társaságokat. Kíváncsiak voltunk, körülbelül mikorra történik meg az integráció, és hogy a DAKK Zrt.-t érintően, esetlegesen jár-e létszámleépítéssel a művelet. A DAKK sajtóosztálya későbbre ígért tájékoztatást, a Volánbusztól ugyanezt a választ kaptuk, ugyanakkor hozzátették: a VOLÁNBUSZ Zrt. vezetése felkészült a megtisztelő felkérés teljesítésére, és mindent megtesz az integráció sikeres lebonyolítása érdekében.

Néhány évvel ezelőtt már történt hasonló összevonás a Dél-alföldi régiót érintően. 2014. december 31-én a Körös Volán Zrt., a Kunság Volán Zrt., a Tisza Volán Zrt. és a Bács Volán Zrt. olvadt be a 2012-ben alapított DAKK Zrt.-be. A küszöbön álló, újabb integrációt követően most a DAKK Zrt. tűnhet el, a név legalábbis minden bizonnyal.

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 2 = 7