Elkészült az új kondipark Békésen

kondipark Fotó: Gazsó János

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázati forrásból épült meg a szabadtéri kondipark Békésen. A létesítmény az Ady-Baky utca kereszteződésénél, nagyjából 100 négyzetméteres területen helyezkedik el.

hirdetés

A Nemzeti Sportközpontok által kivitelezett sportpark mintegy 17 millió forintból készül el, önerőt a városnak nem kellett hozzátennie – mondta el Kálmán Tibor, sport- és ifjúsági ügyekkel foglalkozó alpolgármester. Hozzátette, hogy a minden igényt kielégítő eszközparkú kondipark mások mellett húzódzkodó, a has- és hátizmokat erősítő állványokat, mászólétrát, az egyensúlyérzéket javító lépcsőt is tartalmaz. A kondiparkot mindenki használhatja majd, de fontos arra felhívni a figyelmet, hogy a sporteszközök balesetveszélyesek. Így mindenki csakis saját felelősségére veheti igénybe, a leírásokban szerepelhető módon és célokra. Kálmán Tibor szerint a felnőtt lakosság mellett a tornaparkot helyi sportszervezetek szintén látogatni fogják. A városvezetés a környéket is rendezi: padot és szemetest helyez ki, valamint várhatóan térfigyelő kamera fogja figyelni.

hirdetés

Izsó Gábor, Békés polgármestere megosztotta, hamarosan megtörténik az ünnepélyes átadás. Még körbe kell betonozni a területet, és padokat, szemeteseket is terveznek kihelyezni. A közvilágítást is meg kell még erősíteni. Bár a műszaki átadás még nem történt meg, sokan már most birtokba vették és szívesen használják a különböző szereket. A városvezető örömmel nyugtázta, hogy ki lesz használva a fejlesztés.

Mint ismert, az Ady-Baky utcai mellett a közeli jövőben újabb hasonló park fog épülni Békésen a Fáy utcán is, a játszótér és az Élővíz-csatorna közötti területen. Ennek anyagi hátterét egy másik pályázat adja, a „Zöld város kialakítása” projekt, amely egyébként egy rekortánborítású futópálya kialakítását szintén lehetővé teszi a vízpart mentén. Várhatóan ez a beruházás is megkezdődik még az idén.

hirdetés

Szóljon hozzá!

74 − = 71