Háztartások tízezrei maradtak áram nélkül Szlovákiában a vihar miatt

vihar, riasztás, hidegfront Illusztráció: Pixabay

Mintegy negyvenezer háztartás áram nélkül maradt a vasárnapi viharos idő következtében Szlovákiában – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség hatósági közlésekre hivatkozva hétfőn.

Az áramszolgáltatási gondok leginkább az ország középső részét érintették, a térségben hétfőre virradóra mintegy harmincezer háztartás maradt villany nélkül amiatt, hogy a szél több száz trafóállomást tett működésképtelenné. Az időjárási viszontagságok miatt a hibaelhárítás is nehézkesen halad, a leginkább érintett régiókban – Zsolna és

Besztercebánya megyékben – még hétfő délelőtt is csaknem húszezer háztartás volt villanyáram nélkül. Hasonló, de kevésbé súlyos volt a helyzet az ország keleti régióiban is, ahol a szél villanyvezetékeket tépett le, és emiatt volt áramkimaradás közel tízezer háztartásban. A vasárnap éjjeli viharos idő okozta károk elhárítása miatt az ország szinte minden régiójában fokozott készültségben voltak a tűzoltók, akiket a zsolnai, besztercebányai, eperjesi, trencséni és pozsonyi megyékben is az átlagosnál jóval többször riasztottak hétfőre virradóra. Az országos tűzoltó-parancsnokság közlése szerint a legtöbb esetben a vihar által kidöntött fák, letépett tetők és megrongált autók eltávolításához hívták őket a helyszínre.

MTI


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!