Átadták a kondiparkot Békésen

kondipark, békés Fotó: Körös Hírcentrum

A kondipark építéséhez szükséges összeget – ami 17 millió forintot -, az önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumához benyújtott pályázaton nyerte el. A projekt teljes mértékben állami finanszírozásból valósult meg, az önkormányzatnak nem kellett önerőt biztosítania hozzá.

hirdetés

A 150 négyzetméteres kondiparkban 15 sportszer lett elhelyezve, amelyeket szakszerűen lehet majd használni. Kálmán Tibor, Békés város alpolgármestere hangsúlyozta, hogy kondiparkról van szó, nem játszótérről, az eszközök kifejezetten a mozgásra szolgálnak, ahol mindenki feszegetheti a fizikális határait.

hirdetés
kondipark, békés
Fotó: Körös Hírcentrum

Hozzátette, hogy ez a sportfejlesztés csak egy lépés a sok közül. Egy kézilabda-munkacsarnok tervben van, ennek engedélyeztetése a miniszterelnökségen van. Továbbá az önkormányzat pályázott a Magyar Labdarúgó Szövetséghez és ennek következtében a sportpályára nyertek egy 700 fős mobil lelátót, egy mobil kijelzőt, illetve labdafogó hálókat a kapuk, mögé mind a három pályára. Összességében 12 millió forintos beruházásról van szó, amihez az önkormányzat 30% önerőt tett hozzá.

A Zöld város program keretében egy másik kondipark is épülni fog a városban, mégpedig a Fáy András utcán lévő játszótér mellett, illetve 800 m-es futópálya kiépítésre is sor fog kerülni.

Az átadás után a Békési Kajak Kenu Klub versenyzői mutatták be a kondiparkban található sportszerek szakszerű használatát.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 4