Átadták a kondiparkot Békésen

kondipark, békés Fotó: Körös Hírcentrum

A kondipark építéséhez szükséges összeget – ami 17 millió forintot -, az önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumához benyújtott pályázaton nyerte el. A projekt teljes mértékben állami finanszírozásból valósult meg, az önkormányzatnak nem kellett önerőt biztosítania hozzá.

A 150 négyzetméteres kondiparkban 15 sportszer lett elhelyezve, amelyeket szakszerűen lehet majd használni. Kálmán Tibor, Békés város alpolgármestere hangsúlyozta, hogy kondiparkról van szó, nem játszótérről, az eszközök kifejezetten a mozgásra szolgálnak, ahol mindenki feszegetheti a fizikális határait.

kondipark, békés
Fotó: Körös Hírcentrum

Hozzátette, hogy ez a sportfejlesztés csak egy lépés a sok közül. Egy kézilabda-munkacsarnok tervben van, ennek engedélyeztetése a miniszterelnökségen van. Továbbá az önkormányzat pályázott a Magyar Labdarúgó Szövetséghez és ennek következtében a sportpályára nyertek egy 700 fős mobil lelátót, egy mobil kijelzőt, illetve labdafogó hálókat a kapuk, mögé mind a három pályára. Összességében 12 millió forintos beruházásról van szó, amihez az önkormányzat 30% önerőt tett hozzá.

A Zöld város program keretében egy másik kondipark is épülni fog a városban, mégpedig a Fáy András utcán lévő játszótér mellett, illetve 800 m-es futópálya kiépítésre is sor fog kerülni.

Az átadás után a Békési Kajak Kenu Klub versenyzői mutatták be a kondiparkban található sportszerek szakszerű használatát.

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.