Körvonalazódni látszik a békéscsabai naperőmű-park helye

Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

A Modern Városok Program keretében megvalósuló napelemes erőműrendszer építéséhez két ingatlant vásárol az önkormányzat annak érdekében, hogy az építéshez szükséges terület rendelkezésre álljon – számolt be közösségi oldalán Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

hirdetés

Mint írja, a telepítendő napelemek korábbi tervezett helyszíne a városi sportcsarnok ingatlana volt, mert az új sportlétesítmények költségtakarékos működését fogja biztosítani. A városi sportuszoda és az új multifunkcionális sportcsarnok beruházásainak kivitelezése időben eltér a napelemek telepítésének határidejétől, ezért az önkormányzat új helyszínt keresett. A városi sportcsarnok ingatlana közelében két önkormányzati tulajdonú, jelenleg hasznosításon kívüli ingatlan van, a két ingatlan közé kettő magántulajdonú ingatlan ékelődik be.

hirdetés

A négy terület nagysága összesen közel 7000 m2, mely terület elegendő és elhelyezkedése alapján ideális a beruházás keretében tervezett napelempark megvalósításához. Ennek köszönhetően a későbbi, a sportinfrastruktúra fejlesztését célzó beruházás jóval egyszerűbben kivitelezhető lesz.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

27 + = 29