Brillante 2019 – Kihirdették a díjazottakat!

pálinkafesztivál Fotó: Körös Hírcentrum

Kihirdették a Brillatne-2019 Pálinka és Párlatverseny Bérfőzetők és Magánfőzők kategóriájának nyerteseit, díjazottjait.

hirdetés

A 20. Gyulai Pálinkafesztivál keretein belül megrendezésre kerülő versenyre 1182 minta érkezett, melyek jelentős része a bér- és magánfőzdékből került ki. Bora Imre, a fesztivál igazgatója a díjátadón mindenkinek gratulált, aki részt vett ezen a versenyen. Hozzátette, hogy kitűnő minták születtek és a fesztivál résztvevőit arra biztatta, hogy minél többet kóstoljanak meg a remek nedűkből.

hirdetés

A nevezők bronz, ezüst, arany, illetve champion minősítést szerezhettek a megmérettetés során.

„Ez a két évtized, úgy gondolom, hogy hozzájárult a magyar pálinkakultúra jelentős fejlődéséhez. A pálinkafesztivál a versenynek is köszönhetően azt gondolom, hogy jelentős inspirációt nyújtott sok-sok pálinkafőzőnek ahhoz, hogy még magasabb minőségű italt készítsen. Az idei évben rekord számú nevezés érkezett, szeretném megköszönni mindazoknak, akik benevezték a pálinkájukat, hogy ezzel is hozzájárultak a rendezvény sikeréhez és ahhoz a folyamathoz, amelynek során a magyar pálinkakultúra, a gasztronómiai kultúra sőt a csúcsgasztronómia szerves részévé vált” – fogalmazott dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere.

pálinkafesztivál
Dr. Görgényi Ernő / Fotó: Körös Hírcentrum

Lovassy György, versenyigazgató elmondta, nagyon régen volt az, hogy 1000 felett volt a nevezett minták száma, ebben a jubileumi évben pedig ezt a számot is túllépték. 589 magánfőzött párlat és 407 bérfőzetett párlatot értékeltek az idei év során. Hozzátette, ő nem kóstolhatta a mintákat, de a zsűri tagjai úgy nyilatkoztak, hogy talán az elmúlt években ennyire szép mintákkal nem találkoztak, nagyon dicsérték az arany érmes termékeket.

Íme a díjazottak:

  • A 2019. évi Brillante Nemzetközi Párlat Verseny Legjobb Magánfőzött Párlata a Gyenesei Pálinkárium mintája volt, amely egy 2017-es évjáratú Fekete Berkenye!
  • 2019-ben a Brillante Nemzetközi Párlat verseny legeredményesebb bérfőzdéje a Szabolcs Aranya Pálinkaház Bt. lett.
  • A legeredményesebb bérfőzető Galambos Gergely lett, aki Miskolcról nevezett a versenyre!
  • A legeredményesebb magánfőző a Gyenesei Pálinkárium lett!
  • 2019. évi Brillante Párlat Verseny legjobb Bérfőzetett párlat nyertese Galambos Gergely 2018-as évjáratú
    Gönci Magyar Kajszi párlata!

A Várfürdő különdíját Vass Csongor és János András Előd kapta eredményes szereplésükért. A Gyulai Várszínház különdíjait kapták eredményes munkájukért, Galántai János és Tóth Tamás Csaba. A Gyulahús különdíját Pataki Attila kapta, aki mindösszesen 39, azaz a legtöbb mintával nevezett a versenyre.

Gyula Város különdíját Antal István nyerte el, aki Csíkszentdomokosról nevezett a
versenyre. A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének különdíját Guba Krisztián magánfőző érdemelte ki. A NAV különdíját Szkók Krisztián kapta.

A Békés Megyei Önkormányzat különdíjai következnek.

  • Legeredményesebb Békés Megyei Bérfőzető: Ladnyik Zsolt
  • Legeredményesebb Békés Megyei Magánfőző: Bartik Ádám

Champion díjat nyert Pucsok Sándor alma párlata, Pataki Attila Vilmoskörte párlata, Bacsó Gyula debreceni bőtermő meggy párlata, Cseke Zsolt Casanska Lepotica párlata, Bartik Ádám banán párlata, Guba Krisztián Sörpárlata, Tóth Tamás Csaba Hunyor elnevezésű párlata, Galambos Gergely gönczi magyar kajszi párlata, Szabóné Kovács Zsuzsanna Katinka szilva és Besztercei szilva párlata, Galántai János szomolyai fekete cseresznye, tokaji aszú törköly és kékfrankos borseprő párlata.

Gratulálunk a versenyen indulóknak és a díjazottaknak egyaránt!

Kapcsolódó tartalom:

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

80 + = 86