Schmidt Norbert új szintre emelte a hosszú távú triatlont

schmidt

Schmidt Norbert igen különleges kihívásba vágott bele. 2019. május 23. és június 10. között az ország mind a 19 megyéjét érintve 19 ironman távot igyekszik teljesíteni. A részletekről a Körös Hírcentrum tudósítójának számolt be még az indulás előtt.

191919 – a triatlon szerelmesei közül eddig még senki nem csinált ilyet. Amerikában volt egy sportoló, aki Guiness rekordokat állított fel a hosszú távú triatlon sportban. 2015-ben az Iron Cowboy az 50 amerikai államban 50 nap alatt 50 ironman távot teljesített. Ez adta az inspirációt Schmidt Norbertnek is, aki tavaly óta készül erre a kihívásra. Összesen 72,2 km úszás, 3420 km kerékpározás és 801,8 km futás szerepel a programban.

hirdetés

A tervezéskor azért gondoltak a megyeszékhelyekre, mert így volt a legegyszerűbb az uszodákkal leegyeztetni az igényeket. Indulás minden reggel fél hétkor az uszodában, 3,8 km úszással. Ezt követi 180 km kerékpározás, majd a 42,2 km futás. A frissítőkről a kísérők gondoskodnak, tehát igazi csapatmunkáról van szó. Nagyon sok segítséget kapott a szervezésben, egyeztetésben is. Mint fogalmazott, ezekkel a kihívásokkal a támogatói határait is feszegeti.

schmidt

A sportoló a 2018-as versenyszezon vége óta készült nagyon tudatosan, szakemberek segítségével erre a megmérettetésre. Ráadásul útközben is folyamatosan elérhető közelségben van orvos, gyógytornász és masszőr is, ha bármi probléma adódna. Vitaminokkal, megfelelő erőnléti edzésekkel pedig már hónapok óta készítette a szervezetét erre a 19 napra.

Schmidt Norbert saját bevallása szerint gyerekkorában nem volt az a kifejezett sportrajongó, a kerékpározás később lett az élete része. Ezután vett részt a Balaton átúszásában, futott maratoni távot. Ebből aztán következett a triatlon mint szerelem. A kezdetektől a hosszú távok, az ironman távok érdekelték. Most pedig újabb kihívásra akadt, ezzel úgy érzi, nyomot hagyhat a világban, ha sikerrel jár. Természetesen további tervei is vannak, ha sikerrel jár a küldetés. Viszont ezelről további részleteket még nem osztott emg.

A Schmidt Norberttel készült interjút itt meghallgathatják:

 

Szóljon hozzá!

22 − 19 =