Szupermaraton: idén is nagy siker a rendezvény

Fotó: Körös Hírcentrum

Június elsején Békéscsabán elrajtolt a 22. Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaraton. A kétnapos rendezvényen a távot a hagyományokhoz méltóan futva (egyénileg és csapatban), kerékpárral és görkorcsolyával is meg lehetett tenni.

hirdetés

A résztvevők az első napon 9 órakor Békéscsaba belvárosából indulva az aradi Városházáig mentek. Egy kötelező pihenőt tartottak út közben Mezőkovácsházán. A túrázókat közel húsz motoros kísérte végig. Visszafelé a kötelező pihenőre Medgyesegyházán került sor. Vasárnap délután fél háromtól várják a befutókat Békéscsaba főterén. A nap folyamán a díjátadók mellett koncertek is szórakoztatják a közönséget és az érkezőket.

hirdetés

A célba érkezést követően Hegedűs Sándor, az AutoMobil Körös Kft. márkakereskedés vezetője büszkén árulta el, hogy a ŠKODA-csapat tagjai nagyon jól szerepeltek. A futócsapat újra megnyerte a versenyt, a biciklisek is célba értek, nagyon jól érezték magukat. Az autók bemutatása a verseny után is folytatódott, a gyerekeket és a családokat sok érdekességgel várták. Többek között tájékoztatást tudtak adni az érdeklődőknek a ŠKODA hétüléses modelljéről, és az igénybe vehető, nagycsaládosoknak szóló állami támogatásról.

Az Újkígyósi Tekergők csapata is a résztvevők között volt. Buday Vera, a csapat egyik tagja megosztotta, hogy nagyon fárasztó, de felemelő is volt ez a két nap. Általában 10-14 fő adja a csapatot, ez évről évre változik. Visszafelé Újkígyóson rengetegen drukkoltak nekik, ez átsegítette őket az utolsó 20 kilométeren. Az időjárás is kedvezett a résztvevőknek, csak akkor esett, amikor éppen pihentek.

 

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

37 + = 43