Letartóztatásba került a mezőberényi sorozatbűnöző

letartóztatás, szarvasi férfi Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

A Békési Járási Ügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a 20 éves mezőberényi férfinak, aki ellen hét vagyon elleni bűncselekmény miatt folyik nyomozás a rendőrségen.

hirdetés

A fiatal férfi 2019. június 17-én a reggeli órákban ellopta a Mezőberény, Vésztői úton található egyik ingatlan kapubejárójában a vascsőhöz leláncolt 15.000 forint értékű birkát. Majd 5.000 forintért eladta az állatot. A rendőrség a jószágot lefoglalta és visszaadta a sértettnek. Így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

hirdetés

A férfi letartóztatásának a kezdeményezésére azért került sor, mert bár a fenti cselekmény csekélyebb súlyú, azonban korábban már négy alkalommal volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt. És jelenleg is hat hasonló cselekmény miatt folyik vele szemben nyomozás. A férfi munkával nem rendelkezik. Jelenleg bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát. Így vele szemben fennáll a bűnismétlés veszélye.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója elfogadta az ügyészség érvelését. A mezőberényi férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte – írja közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 4 = 3