Miklós Attila: Az állam vagy nem látja a probléma súlyosságát vagy nem akarja látni

Fotó: Körös Hírcentrum (Archív)

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának MSZP-s képviselője, Miklós Attila egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyet változtatás nélkül közlünk:

hirdetés

Aki figyelemmel kísérte az Alföldvíz Zrt-vel kapcsolatos híreket, eseményeket, közgyűlési előterjesztéseket, azt nem érte váratlanul a cég szakszervezetének bejelentése, amelyben elmondják, hogy a szolgáltató a tönk szélére sodródott, továbbá, hogy a szakszervezet a dolgozók érdekében újabb demonstrációt tart.

hirdetés

Amit biztosan lehet tudni, hogy a több mint 1200 főt foglalkoztató Alföldvíz Zrt. a kormányzati intézkedések hatására csődközeli helyzetbe került. A közműadó, a díjbefagyasztás, a rezsicsökkentés és a vezetékadó miatt a társaság évek óta veszteségesen működik. A szakszervezet szerint a vízi közmű szolgáltatók gazdasági ellehetetlenülése miatt elmaradnak a szükségszerű rekonstrukciós munkák, a tervszerű karbantartások. Megindult a szakemberek elvándorlása, veszélybe került a biztonságos üzemeltetés.

A Békéscsabai Önkormányzat a szolgáltató cég egyik, legnagyobb tulajdonosa. Nem egyszer, nem kétszer jeleztük már ezt a problémát és hívtuk fel a figyelmet arra, hogy ebből még baj lehet. Az állam vagy nem látja a probléma súlyosságát vagy nem akarja látni, nem akar megoldást találni rá. Lassan elérünk a falig. Szerencsére a vízszolgáltatás még nincs veszélyben.

Ha már az állam nemtörődömségénél tartunk. Az aradi vízbázissal kapcsolatban sem történt előrelépés, és ebben az esetben is az államra várunk. A projekt 2/3-a már megvalósult, a csövek a földben, az államközi megállapodásra várunk. Békéscsabának több százmilliós befektetése áll az aradi vízbázisban.

Az állam egyik esetben sem lép. A munkavállalók feszültek, a városunk befektetett forrásai nem hasznosulnak és félő, hogy elvesznek. A megoldás nem a város és nem a szolgáltató kezében van. Az állam térfelén pattog a labda. Hangosan, hangosabban kell felhívjuk a figyelmet a problémára – ahogy azt a szakszervezet teszi – , és mindenkinek aki tehet a megoldás érdekében közösen kell fellépnie.

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés

Szóljon hozzá!

3 + 2 =