Herczeg Tamás: érdemes lenne folytatni a közös munkát Békéscsabán

herczeg Fotó: Körös Hírcentrum

Herczeg Tamás, mielőtt országgyűlési képviselő lett, már önkormányzati képviselőként is dolgozott együtt Szarvas Péter jelenlegi polgármesterrel. Ezért is látja úgy, hogy érdemes lenne folytatni a városvezető által elkezdett munkát a következő években is. A képviselőt erről és több más témáról kérdeztük a Körös Hírcentrum stúdiójában.

A Fidesz békéscsabai szervezete a közelmúltban bejelentette, hogy kik azok a polgármester- vagy képviselőjelöltek, akiket támogatni, indítani fognak az őszi önkormányzati választásokon. Herczeg Tamás megosztotta, hogy több városvezető újra indulni fog, egy-két helyen lesz csupán csere. Szarvas Péter személyével kapcsolatban elárulta a képviselő, hogy úgy látják, jó munkát végzett az elmúlt években. Úgy döntöttek tehát, hogy ha egy civil szervezet jelöli, akkor támogatni fogják az indulását. Mivel úgy látják a képviselők, hogy az önkormányzat eddigi munkájával szintén elégedett volt a lakosság, szeretnék folytatni. Mind a 12 választókerületben indul majd fideszes jelölt.

hirdetés

Herczeg Tamás elismerte, hogy nem volt súrlódásmentes az elmúlt öt év a képviselő-testületi munkában. Számos vitás kérdés volt a Fidesz-frakció és a polgármester között. De ami perdöntő, hogy a város működését biztosító költségvetési rendeletet évről évre el tudták fogadni. Számos kérdésben pedig már országgyűlési képviselőként kellett egyeztetnie Békéscsaba vezetőjével, ezek a tárgyalások is rendre jól haladtak. A Modern Városok Program fejlesztései, a potenciális befektetők érkezése mind olyan témák, amelyekkel közösen foglalkoztak.

A megyei fejlesztések állapotáról megemlítette a képviselő, hogy a Tiszaug és Kondoros közötti gyorsforgalmi út hamarosan elkészül. Egy különleges eseménnyel is készülnek majd ennek tiszteletére. Szeptemberben lesz a hivatalos műszaki átadás. A gyorsforgalmi út kiépülése egy régi vágya volt a Békés megyeieknek. Emellett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program projektjei is nagy fejlődést hoznak majd a térségnek. De korántsem lehet még hátradőlni, egy optimális állapotot lehetetlen elérni. A demográfiai mutatók megyénkben még mindig nem kielégítőek. A GDP alacsonyabb, mint az országos átlag, az utak állapta szintén aggasztó. De folyamatosan azon dolgoznak, hogy ezek az országon belüli szakadékok kisebbek legyenek.

A Herczeg Tamással készült interjút itt meghallgathatják:

Szóljon hozzá!

− 1 = 1