Harminc éves a Nemes Tihamér középiskola

Fotó: Körös Hírcentrum

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma is megkezdte a 2019/2020-as tanévet.

hirdetés

A mai napon megrendezésre került a tanévnyitó ünnepség, mely során jubileumot is ünnepeltek, hiszen immár harmincadik alkalommal kezdődött meg a tanév. Az évforduló megünneplése mellett pedig két felújított tanterem is átadásra került.

hirdetés

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntő beszédében elmondta, hogy szerinte ebbe az iskolába kifejezetten jó járni, hiszen azok a szakok, amik elindultak a BSzC tagintézményében, kelendőek a munkaerőpiacon. Hozzátette, hogy soha nem járt annyi fiatal ebbe az iskolába, mint most, ami legalább 200 főt jelent.

Négy évvel ezelőtt a Nemes Tihamér szakgimnázium a rendészeti képzést is felvette. Ma pedig már az egész ország egyik kiemelkedő rendészeti oktatását nyújtó intézményévé vált. Az új tantermek egyikében a robottechnológia elsajátításnak adnak teret, ami szintén egy olyan tudás, ami a mai munkaerőpiacon keresett szakma.

Maczik Mihály András, a gimnázium igazgatója bemutatta az épület rövid történetét, ami az 1980-as 90-es években hajtómű és felvonó gyár volt, de ahogyan a rendszerváltáskor sokan, ez a cég sem érte meg a folytatást. Ezt követően az épületből iskolát csináltak. A 611-es számú Ipari Szakképző Intézmény költözött ide, ami ma Trefort Ágoston nevét viseli. Eleinte technikusképzés volt az épületben, mindössze 7 osztállyal. Ma már 22 osztályt indítanak, soha nem látott létszámmal: 613 fő tanul az épület falai közt a holnapi naptól.

Mucsi Balázs a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy az új termek felújítása során csak a falak maradtak meg, és minden mást elvittek és lebontottak, hogy olyan technikai újításokkal, felszereléssekkel gazdagítsák a termet, ami méltó egy 21. századi iskolához és ahol ennek megfelelően tanulhatnak a diákok.

hirdetés

Szóljon hozzá!

40 − = 38