Energetikai korszerűsítésen esett át a Sarkadi Polgármesteri Hivatal

sarkad, Fotó: Körös Hírcentrum

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, mintegy 98 millió Ft értékben valósult meg a Sarkadi Polgármesteri Hivatal épületének energetika korszerűsítése.

Az épület külső-belső megjelenésében egyaránt megújult. Az energiahatékonysági
beavatkozásoknak köszönhetően jelentősen csökkenni fog az épület fenntartási, üzemeltetési költsége. A megnyert támogatásból az alábbi fejlesztések kerültek megvalósításra:

hirdetés
  • Az épület külső nyílászáróinak korszerűbbre való cseréje, valamint külső határoló falainak és a határoló födém hőszigetelése,
  • Az épület elektromos hálózatának felújítása,
  • 37,5 kW teljesítményű napelem rendszer kiépítése,
  • Az épület akadálymentesítése.

Az épület ünnepélyes átadóján Dr. Mokán István, Sarkad polgármestere így fogalmazott: „hiszem, vallom és látom, hogy Sarkadon egy nagyon értékes, szorgalmas közösség munkálkodik. Beleértve az önkormányzati képviselőket, intézményeink vezetőit és dolgozóit, civileket, a helyi vállalkozókat és országgyűlési képviselő urat is. Elmondta még, hogy a beruházás hozadékát az itt élők is élvezik, a megújult városháza nagytermébe örömmel jönnek a lakosok a különböző rendezvényekre.

Hozzátette: Ebben a ciklusban 10 milliárd forintnyi fejlesztést indíthattak el, ennek egy részét meg is valósították. A település szinte minden területe fejlődik és a fejlesztések nem állnak meg a jövőben sem. Felidézte, hogy a közelmúltban több intézmény is felújításra került, szociális bérlakásokat alakítottak ki, zöld területek újultak meg, illetve a bűncselekmények megelőzése érdekében további hét kamerából álló térfigyelő kamerarendszer került kiépítésre.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő beszédében elmondta: a közelmúltban nagyon sok átadásra került sor a településen és mint fogalmazott, a polgármester úrral folyamatosan igyekeznek a sarkadiak érdekeit képviselni. A projekt kapcsán elmondta: az épület nagyon megérdemelte a felújítást és gratulált a fejlesztéshez. Az energetikai korszerűsítéssel jelentősen csökken az épület fenntartási költsége.

Kapcsolódó tartalom: