Kiosztották a Prima Primissima Díjakat Gyulán

Prima Díjasok Fotó: Körös Hírcentrum

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 14. alkalommal rendezte meg a Békés megyei Prima Gálát Gyulán az Erkel Művelődési Központban. Az est során nyolc vállalkozó számára adták át a Prima Díjat, valamint egy millió forint adományt, ezzel elismerve a munkájukat.

Nagy Mihály László a VOSZ Békés megyei elnöke Demján Sándorról emlékezett meg, aki a Szövetséget 2002-ben megalapította. Majd köszönetet mondott azoknak a vállalkozóknak, akik lehetővé tették a rendezvény létrejöttét, és az adózott pénzükből támogatták a Prima Díj rendszerét. A szervezet mára 2000 taggal büszkélkedhet, és lehetőséget ad arra, hogy háromszor egymillió forintos díjat adjon az arra érdemeseknek.

Dr. Csige Gábor Gyula város jegyzője elmondta, hogy a díj kiosztásának célja, hogy megőrizzük a magyar értelmiség eredményeit, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének pártoktól független erősítése. A VOSZ Békés megyei Prima díja is ennek a törekvésnek a jegyében jött létre. A helyi tehetségek támogatása pedig nagyszerű célkitűzés, ráadásul a gyulai önkormányzat szellemiségével is összhangban van – emelte ki dr. Csige Gábor.

Az irodalmi Pima Díjat a Bárka Folyóirat szerkesztősége vehette át. A Kiváló Vállalkozó díját Bukovinszky Béla a Szent András sörfőzde ügyvezetője kapta, aki a budapesti vállalkozók napján Békés megyét fogja képviselni. A megyei zeneművészeti Prima Díjat 2019-ben pedig a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar kapta meg. A mezőberényi „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola táncosai, a műsorukat követően átvehették a közoktatási Prima Díjat.

A megyei Év Vállalkozója díjazottjai:

  • Balogh László gyulai cukászmester,
  • Bereczki Albert, a Texa Kft. ügyvezetője
  • Bozó József a Kígyós Agrár Kft. ügyvezetője
  • Cserenyecz Lajos, az Orosenergo Kft. ügyvezetője,
  • Lipták Pál István építményszigetelő egyéni vállalkozó,
  • Szeidler Zsolt, a Zsadányi SZM Bisztro tulajdonosa,
  • Pikó Csaba, a Golden Palett Kft. ügyvezetője,
  • Csőke Péter kőfaragó mester.

 


Kövessen minket Facebookon!