Fodrász tanműhely került átadásra a Harruckernben

fodrász tanműhely, Harruckern Fotó: Körös Hírcentrum

Fodrász tanműhelyet adtak át a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiumában. A beruházás összértéke 6,5 millió forint.

hirdetés

Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: a GYSZC-nek és a gyulai tagintézménynek egyaránt fontos, hogy az oktató-nevelő munka mellett, gondot fordítson az ideális tanulsi környezet kialakítsára.

hirdetés

Hozzátette: nélkülözhetetlen, hogy a képzéseket a piaci igényeknek megfelelően kiegészítsék, ezért született meg az a döntés, hogy egy új szakma, a fodrászat kerüljön fel a palettára. Ezáltal azok a diákok is megtalálják a számításaikat, akik a szépészet iránt érdeklődnek.

Kovács József országgyűlési képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott: a munkaerőpiac nagyban meghatározza azt, hogy milyen szakembereket kell képezni, így van ez a fodrászati szakmával kapcsolatban is. Mint elmondta, a fodrászokra szükség és igény van. Gyula egy idegenforgalmi központja az országnak és a fodrászati ellátás hiány szakmának mondható a településen.

A tanműhely kialakítása összesen 6,5 millió forintba került. Az iskola költségvetéséből 2 millió forint; az Innovációs és Technológiai Minisztérium által 2,4 millió forint került felhasználásra, eszközbeszerzésre pedig további 2 millió forintot szántak.

Czeglédiné Szappanos Anita, a Harruckern János tagintézmény igazgatója elmondta: boldog, hogy létrejöhetett ez a fejlesztés, majd beszéde végén megköszönte az intézmény karbantartás csapatának munkáját. Pammer István műszaki vezető elismerő oklevelet vehetett át.

hirdetés