Honvédelmi kitüntetést kapott dr. Smiri Sándor hivatalvezető helyettes

smiri Fotó: bekesijarasok.hu

Nemzeti ünnepünk alkalmából dr. Smiri Sándornak, a Gyomaendrődi Járási Hivatal hivatalvezető helyettesének Benkő Tibor honvédelmi miniszter – dr. Takács Árpád kormánymegbízott javaslatára – a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát adományozta.

A kitüntetést kedden az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napja alkalmából rendezett ünnepségen nyújtotta át dr. Németh Gergely védelempolitikáért felelős helyettes államtitkár a Stefánia palotában.

hirdetés

Dr. Smiri Sándor 2009 óta dolgozik a közigazgatásban. 2013-tól a Gyomaendrődi Járási Hivatal munkatársa, 2014 novemberétől pedig hivatalvezető-helyettes és a kormányablak osztály vezetője. 2013-tól a Gyomaendrődi Járási Helyi Védelmi Bizottság (HVB) titkáraként aktív részese volt a szervezet dokumentumrendszerének, készültségének kidolgozásában, hogy a HVB alkalmas legyen az esetleges rendkívüli helyzetek kezelésére, aktív és szakszerű bekapcsolódásra a hazai honvédelmi igazgatási feladatok ellátásába.

Dr. Smiri Sándor a járási hivatalvezető-helyettesi teendői mellett a HVB titkáraként jelentkező feladataira is kiemelt figyelmet fordít, együttműködése a társszervekkel példaértékű. Munkavégzése során javaslataival, meglátásaival segíti a Békés Megyei Védelmi Bizottság titkárságának munkáját. Több alkalommal részt vett a megyei védelmi bizottság által szervezett gyakorlatok előkészítésében és lebonyolításában, a honvédelmi típusú feladatok előkészítésében konstruktívan segíti a grémium munkáját. Mindezeken túlmenően – szintén 2013 óta – a Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület titkári feladatait is ellátja.

Október 23-a alkalmából Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Békés Megyei Szervezete elnöke, Nagy Zoltán nyugállományú ezredes javaslata alapján Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatával tüntette ki Szpisák Attila tótkomlósi evangélikus lelkészt, Honvédelemért Kitüntető Cím III fokozatát vehette át Fehér Andrea nyugállományú rendőr alezredes, óraadó tanár és Haba József, a Békéscsabai Lakótelepi SE társadalmi elnöke is – írja a bekesijarasok.hu.